Žalgirisov rekordni budžet za novu sezonu!

I isplaćen dug od 11. 500. 000 evra! Litvanski gigant pomera granice.

Košarka 16.09.2018 | 09:30
Žalgirisov rekordni budžet za novu sezonu!
Nije tajna da je Žalgirisova sezona iz snova bila sklopljena s jednim od najmanjih budžeta u Evroligi, a rezultati su bili fantastični – plasman na Fajnal for u Beogradu, treće mesto u Evropi, šampionska kruna u Litvaniji i jedan od najuigranijih sastava na Starom kontinentu!

Zbog svega toga tim je ovog leta znatno promenjen, ali su čelni ljudi Žalgirisa napravili strašan posao kada su Šarunasa Jasikevičijusa zadržali na kormilu tima! U znak zahvalnosti legendi evropske i litvanske košarke, Žalgiris se baš otvorio za ovu sezonu i spremio najveći budžet u istoriji kluba – 10.700.000 evra!

To je za preko 2.200.000 evra više u odnosu na prošlu, istorijsku sezonu. Kako prenosi dobro obavešteni litvanski novinar Donatas Urbonas, za plate će biti izdvojeno 7.400.000 evra, što je novac kakvim Žalgiris nikada u svojoj istoriji nije raspolagao.

Kao verovatno i najvažniju informaciju Urbonas je izneo da je Žalgiris rešio apsolutno kompletan dug koji je dugo stajao kao omča oko vrata. Naime, pre četiri godine Žalgiris je dugovao 11.500.000 evra, ali je temeljnim radom i pravim odlukama on potpuno anuliran.

Žalgiris jeste ostao bez Vasilija Micića, Aksela Tupana, Kevina Pangosa i Martinasa Sajusa, ali je doveoLaurinasa Birutisa, Martinasa Gebena i Tomasa Vokapa (2020), Marijusa Grigonisa (2021), te Nejta Voltersa i Donatasa Sabeckisa. Fokus je maksimalno stavljen na domaće snage. Videćemo hoće li Žalgiris održati nivo i zvanje „dželata favorita“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar