Жалгирисов рекордни буџет за нову сезону!

И исплаћен дуг од 11. 500. 000 евра! Литвански гигант помера границе.

Кошарка 16.09.2018 | 09:30
Жалгирисов рекордни буџет за нову сезону!
Није тајна да је Жалгирисова сезона из снова била склопљена с једним од најмањих буџета у Евролиги, а резултати су били фантастични – пласман на Фајнал фор у Београду, треће место у Европи, шампионска круна у Литванији и један од најуигранијих састава на Старом континенту!

Због свега тога тим је овог лета знатно промењен, али су челни људи Жалгириса направили страшан посао када су Шарунаса Јасикевичијуса задржали на кормилу тима! У знак захвалности легенди европске и литванске кошарке, Жалгирис се баш отворио за ову сезону и спремио највећи буџет у историји клуба – 10.700.000 евра!

То је за преко 2.200.000 евра више у односу на прошлу, историјску сезону. Како преноси добро обавештени литвански новинар Донатас Урбонас, за плате ће бити издвојено 7.400.000 евра, што је новац каквим Жалгирис никада у својој историји није располагао.

Као вероватно и најважнију информацију Урбонас је изнео да је Жалгирис решио апсолутно комплетан дуг који је дуго стајао као омча око врата. Наиме, пре четири године Жалгирис је дуговао 11.500.000 евра, али је темељним радом и правим одлукама он потпуно анулиран.

Жалгирис јесте остао без Василија Мицића, Аксела Тупана, Кевина Пангоса и Мартинаса Сајуса, али је довеоЛауринаса Бирутиса, Мартинаса Гебена и Томаса Вокапа (2020), Маријуса Григониса (2021), те Нејта Волтерса и Донатаса Сабецкиса. Фокус је максимално стављен на домаће снаге. Видећемо хоће ли Жалгирис одржати ниво и звање „џелата фаворита“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар