Nismo hapšeni nego saslušani?

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS saslušala je danas šest lica u prostorijama zvorničke policije, a u vezi sa slučajem fabrike glinice ,, Birač’’ u stečaju. Oni se sumnjiče da su, zajedno sa litvasnkim vlasnicima, protivzakonitim djelovanjem oštetili fabriku za 188 miliona maraka.  

Republika Srpska 31.08.2018 | 20:50
Nismo hapšeni nego saslušani?
Inspektori Uprave kriminalističke policije RS poranili su jutros u Zvornik. A razlog je saslušanje šest lica iz Zvornika.

Pored bračnog para Rubež u policiju su morali i Gordan Vuković, Cvjetko Marinković, Pajo Petković i Čedomir Zelenović.

Na teret im se stavlja da su, zajedno sa devet Litvanaca, u dužem vremenskom periodu, vršili krivična djela u fabrici glinice ,, Birač’’ a u korist Vladimira Romanova, većinskog vlasnika UKIO banke. 

Sumnjiče se da su protivzakonitim djelovanjem oštetili fabriku za 188 miliona maraka.

"Nikakvih hapšenja nije bilo", poručuje Nenad Rubež i dodaje da su krajnje korektno, pozvani telefonom, uručeni im pozivi, bez ikakvih problema.

"Nema ni indicija za šta bi hapsili", kaže Rubež.

Otkako je uveden stečaj u fabriku glinice ,,Birač’’ policija RS pokušava naći krivce.  Prve procjene nadležnih bile su da su Llitvanci iz fabrike odnjeli preko milijardu maraka. 

Dok su oni sa parama u džepovima odšetali iz Srpske, inspektori sada pokušavaju dokazati pronevjeru 188 miliona marka u korist Romanova.

- Sva lica osumnjičena su da su u dužem periodu činila udruženje formirano s ciljem vršenja navedenih krivičnih djela radi sticanja protivpravne imovinske koristi za lice V.R. iz Litvanije, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Sonja Rubež, pravnik Birča iz perioda Litvanaca, od 2013. godine daje izjave policiji.

Rubežovoj se na teret stavlja  pranje novca u korist Romanova što, kao pravnik kaže, nije mogla raditi.

Pored pranja novca Rubežova se tereti  i za skupštinu akcionara na kojoj je donesena odluka o zalogama i uzimanju kredita kod Ukio banke u iznosu od 155 miliona maraka. Tvrdi da ona kao predsjednik skupštine nije imala prvo glasa, a nije ni akcionar.

Kako Rubež kaže, RS imala je svog predstavnika akcionara ispred PREF-a koji se odluci o zalogama nije usprotivio, a na osnovu koje je kredit odobren.

"Napominjem da je predstavnik PREFA-a tu bio, bio je upoznat sa svim i on je čak izjavio da to nije ništa nezakonito što je u svakom slučaju bila podrška onima koju su donosili takve odluke", kaže Sonja Rubež.

Policija RS do sad podigla optužnicu  protiv Litvanaca koji se terete samo za prodaju željeza iz Alumine odakle su, kako se navodi, pritvpravno prisvojili dio novca.

Što se tiče današnjih salsušanja, u MUP-a RS kažu da će Tužilaštvu BiH biti dostavljena dopuna Izvještaja koja predstavlja nastavak realizacije aktivnosti Uprave kriminalističke policije iz juna ove godine kada je Tužilaštvu BiH dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.



BN TV

 

 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Atv@

31.08.2018 19:12

MA gotova stvar.GOCI PAVLOVIC preuzima Aluminu.

ODGOVORITE
Name

Re

31.08.2018 20:04

Mozda ali kad odsluzi dozivotnu...zajedno sa ovim lupezima!!!

Name

Za re

31.08.2018 20:23

Tesko prijatelju Jer protiv njega as ne vodi krivicni postupak.Eto vam ga brzo u Zvorniku

Name

Lein

31.08.2018 19:48

Nema jela, nema pića, BEZ GOCIJA PAVLOVIĆA !!!

ODGOVORITE
Name

RE

31.08.2018 20:24

Tooooooo!!!!!

Name

Andjeo

31.08.2018 19:55

Neki mnogo fini ljudi. Daleko im kuca bila. Saslusavaju jer ne smiju da udaraju. Dobro se zna sistem za to, da pucaju bubrezi. Sve je farsa. Lopovi nad lopovima, mada i ovi danas nisu nista bolji. Vec nekoliko godina firma radi najbolje od svog postojanja. Krade se vise nego ikad.Djele se hiljade , desetine i stotine hiljada maraka, milioni od vrha do rukovodilaca,koverte i uplate,putovanja na preduzece. Odakle im skupa auta, zgrade, vile, kuce na turistickim destinacijama, zemljista , sume, stanovi ? Dolaze Motikini ljudi sa strane i imaju plate po 4500 km a izgledaju kao da su iz pecine izasli.Njegovi Subotici, posle par mjeseci rada dobijaju neplaceno i stalno rijesenje. Vrh nekoliko godina radi sta hoce.

ODGOVORITE
Name

RE

01.09.2018 05:32

Svi su oni mala Maca prema Lazu Djurdjevicu.Taj se napunio u Zvorniku .Stecajni upravnik-njega treba tuzilastvo da istrazuje

Name

B. Babić

31.08.2018 20:21

Ma to dr M. Bajić iz Specijalnog tužilaštva u predizborne svrhe saslušava, kao nešto radi. Za većinu stvari je nastupila i zastra, jer je radna grupa u kojoj je g. Bajić bio zadužen za privedena djela u novom KZ RS skratila rokove zastare. Zato se prave predstave za narod.

ODGOVORITE
Name

Jovan Zvornik

31.08.2018 21:11

Ovi Rubezi su prava neka gospoda! Nista oni nisu krivi i nisu odavle.

ODGOVORITE
Name

Darko Lakic

31.08.2018 22:03

Zbog ovoga je Darko Lakić podnio ostavku na mjesto direktora PREF-a RS i pobjegao za Beograd na navodno stručno usavršavanje. On je glasao za Litvance i sada kada treba da odgovara za ovo krivično djelo nagulio u Srbiju, ima Srbijansko državljanstvo i ne mogu ga izručiti. Sve gola mafija!!! Baš bi ga bilo zanimljivo saslušati!!!

ODGOVORITE
Name

Zv

01.09.2018 02:36

Sad su svi nevini ko francuske sobarice... Mada litvanci suboroslost, dzaba ti sve sto je bilo, da je u spasit fabriku od ovih sto su sad bacili oko na nju...

ODGOVORITE
Name

Alumina

01.09.2018 07:18

Ma pisite i "botujte" koliko hocete...dosao Lucifer po svoje !!! Narod se opametio pa ce srediti i ovu drzavu samo da sve koji zasluzuju procesiraju. Ne moze se samo uzimati i na svoj dzep misliti a ne ocekivati kaznu...

ODGOVORITE
Name

Ex Zvornicanin

01.09.2018 07:32

Pa naravno da niste saslusani, a jos manje da ste uhapseni.Svi vi, samo ste ozbiljno UPOZORENI.Skrenuta vam je paznja da NE PRICATE PUNO. Sta ste i za koga radili i uradili.Debeli vam je preko svojih inspektora i sefova sektora brutalno priprijetio da ne bi slucajno ko poceo da cinkari Gocija i njega SIPI i Mekticu. U suprotnom...Mozete pjevati onu pjesmu iz istoimenog crtanog filma(kad vas budu lomili od batina) Look out!!! Here comes a SPIDERMAANNNN!!!

ODGOVORITE
Name

Ex Zvornicanin

01.09.2018 07:38

Evo sta su pustili pozvanim na saslusanje.Uzivajte u melodiji i tekstu. https://youtu.be/SUtziaZlDeE

ODGOVORITE