Нисмо хапшени него саслушани?

Управа криминалистичке полиције МУП-а РС саслушала је данас шест лица у просторијама зворничке полиције, а у вези са случајем фабрике глинице ,, Бирач’’ у стечају. Они се сумњиче да су, заједно са литваснким власницима, противзаконитим дјеловањем оштетили фабрику за 188 милиона марака.  

Република Српска 31.08.2018 | 20:50
Нисмо хапшени него саслушани?
Инспектори Управе криминалистичке полиције РС поранили су јутрос у Зворник. А разлог је саслушање шест лица из Зворника.

Поред брачног пара Рубеж у полицију су морали и Гордан Вуковић, Цвјетко Маринковић, Пајо Петковић и Чедомир Зеленовић.

На терет им се ставља да су, заједно са девет Литванаца, у дужем временском периоду, вршили кривична дјела у фабрици глинице ,, Бирач’’ а у корист Владимира Романова, већинског власника УКИО банке. 

Сумњиче се да су противзаконитим дјеловањем оштетили фабрику за 188 милиона марака.

"Никаквих хапшења није било", поручује Ненад Рубеж и додаје да су крајње коректно, позвани телефоном, уручени им позиви, без икаквих проблема.

"Нема ни индиција за шта би хапсили", каже Рубеж.

Откако је уведен стечај у фабрику глинице ,,Бирач’’ полиција РС покушава наћи кривце.  Прве процјене надлежних биле су да су Ллитванци из фабрике одњели преко милијарду марака. 

Док су они са парама у џеповима одшетали из Српске, инспектори сада покушавају доказати проневјеру 188 милиона марка у корист Романова.

- Сва лица осумњичена су да су у дужем периоду чинила удружење формирано с циљем вршења наведених кривичних дјела ради стицања противправне имовинске користи за лице В.Р. из Литваније, наводе из Министарства унутрашњих послова РС.

Соња Рубеж, правник Бирча из периода Литванаца, од 2013. године даје изјаве полицији.

Рубежовој се на терет ставља  прање новца у корист Романова што, као правник каже, није могла радити.

Поред прања новца Рубежова се терети  и за скупштину акционара на којој је донесена одлука о залогама и узимању кредита код Укио банке у износу од 155 милиона марака. Тврди да она као предсједник скупштине није имала прво гласа, а није ни акционар.

Како Рубеж каже, РС имала је свог представника акционара испред ПРЕФ-а који се одлуци о залогама није успротивио, а на основу које је кредит одобрен.

"Напомињем да је представник ПРЕФА-а ту био, био је упознат са свим и он је чак изјавио да то није ништа незаконито што је у сваком случају била подршка онима коју су доносили такве одлуке", каже Соња Рубеж.

Полиција РС до сад подигла оптужницу  против Литванаца који се терете само за продају жељеза из Алумине одакле су, како се наводи, притвправно присвојили дио новца.

Што се тиче данашњих салсушања, у МУП-а РС кажу да ће Тужилаштву БиХ бити достављена допуна Извјештаја која представља наставак реализације активности Управе криминалистичке полиције из јуна ове године када је Тужилаштву БиХ достављен Извјештај о почињеним кривичним дјелима.



БН ТВ

 

 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Атв@

31.08.2018 19:12

МА готова ствар.ГОЦИ ПАВЛОВИЦ преузима Алумину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2018 20:04

Мозда али кад одслузи дозивотну...заједно са овим лупезима!!!

Name

За ре

31.08.2018 20:23

Теско пријатељу Јер против њега ас не води кривицни поступак.Ето вам га брзо у Зворнику

Name

Леин

31.08.2018 19:48

Нема јела, нема пића, БЕЗ ГОЦИЈА ПАВЛОВИЋА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

31.08.2018 20:24

Тооооооо!!!!!

Name

Андјео

31.08.2018 19:55

Неки много фини људи. Далеко им куца била. Саслусавају јер не смију да ударају. Добро се зна систем за то, да пуцају бубрези. Све је фарса. Лопови над лоповима, мада и ови данас нису ниста бољи. Вец неколико година фирма ради најбоље од свог постојања. Краде се висе него икад.Дјеле се хиљаде , десетине и стотине хиљада марака, милиони од врха до руководилаца,коверте и уплате,путовања на предузеце. Одакле им скупа аута, зграде, виле, куце на туристицким дестинацијама, земљиста , суме, станови ? Долазе Мотикини људи са стране и имају плате по 4500 км а изгледају као да су из пецине изасли.Његови Суботици, после пар мјесеци рада добијају неплацено и стално ријесење. Врх неколико година ради ста хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

01.09.2018 05:32

Сви су они мала Маца према Лазу Дјурдјевицу.Тај се напунио у Зворнику .Стецајни управник-њега треба тузиластво да истразује

Name

Б. Бабић

31.08.2018 20:21

Ма то др М. Бајић из Специјалног тужилаштва у предизборне сврхе саслушава, као нешто ради. За већину ствари је наступила и застра, јер је радна група у којој је г. Бајић био задужен за приведена дјела у новом КЗ РС скратила рокове застаре. Зато се праве представе за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Зворник

31.08.2018 21:11

Ови Рубези су права нека господа! Ниста они нису криви и нису одавле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Лакиц

31.08.2018 22:03

Због овога је Дарко Лакић поднио оставку на мјесто директора ПРЕФ-а РС и побјегао за Београд на наводно стручно усавршавање. Он је гласао за Литванце и сада када треба да одговара за ово кривично дјело нагулио у Србију, има Србијанско држављанство и не могу га изручити. Све гола мафија!!! Баш би га било занимљиво саслушати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

01.09.2018 02:36

Сад су сви невини ко француске собарице... Мада литванци суборослост, дзаба ти све сто је било, да је у спасит фабрику од ових сто су сад бацили око на њу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алумина

01.09.2018 07:18

Ма писите и "ботујте" колико хоцете...досао Луцифер по своје !!! Народ се опаметио па це средити и ову дрзаву само да све који заслузују процесирају. Не мозе се само узимати и на свој дзеп мислити а не оцекивати казну...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

01.09.2018 07:32

Па наравно да нисте саслусани, а јос мање да сте ухапсени.Сви ви, само сте озбиљно УПОЗОРЕНИ.Скренута вам је пазња да НЕ ПРИЦАТЕ ПУНО. Ста сте и за кога радили и урадили.Дебели вам је преко својих инспектора и сефова сектора брутално припријетио да не би слуцајно ко поцео да цинкари Гоција и њега СИПИ и Мектицу. У супротном...Мозете пјевати ону пјесму из истоименог цртаног филма(кад вас буду ломили од батина) Лоок оут!!! Хере цомес а СПИДЕРМААНННН!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

01.09.2018 07:38

Ево ста су пустили позваним на саслусање.Узивајте у мелодији и тексту. хттпс://yоуту.бе/СУтзиаЗлДеЕ

ОДГОВОРИТЕ