Vladimir Putin je "ukrao šou"

Prisustvo ruskog predsjednika na svadbi austrijske ministarke spoljnih poslova postalo je top tema svjetskih medija, a "New York Times" piše da je na vjenčanju mlada lijepo izgledala, ali da je Vladimir Putin "ukrao šou".

Svijet 19.08.2018 | 10:18
Vladimir Putin je "ukrao šou"

Putin je manje od dva sata boravio u Austriji, gdje je bio na vjenčanju ministarke Karin Knajsel sa kojom je i plesao.

"Gospodin Putin je privukao najviše pažnje iako je bio samo jedan od oko 100 ljudi pozvanih na vjenčanje", navodi list.

"New York Times" primjećuje da Putin pokazuje "majstorstvo pred kamerama", bilo da pozira bez majice na konju, igra sa Tatarima ili vozi "Harley" sa bajkerima.

"U subotu ta sposobnost je ponovo pokazana, ovoga puta prilikom kratkog pojavljivanja ruskog lidera na vjenčanju austrijske ministarke spoljnih poslova, nakon čega je nastavio put za Njemačku na razgovore sa kancelarkom Angelom Merkel", navodi list.

Ta kratka posjeta Putina, koja je trajala samo jedan sat i 20 minuta, izazvala je reakcije u Austriji i šire, a nisu sve bile pozitivne, dodaje list.

Opozicioni i ukrajinski političari smatraju da bi prisustvo ruskog predsjednika moglo da naškodi spoljnoj politici Austrije u vrijeme kada je ona predsjedavajuća EU.

"Kako bi predsjedavajuća EU trebalo da ispuni zahtjev da izgradi mostove i djeluje kao pošten posrednik ako su ministarka spoljnih poslova i kancelar očigledno na jednoj strani", rekao je Andreas Šider iz austrijske Socijalističke partije.

I prije nego što je Kremlj objavio da će Putin prisustvovati vjenčanju austrijske šefice diplomatije, događaj je već poprimio politički karakter, konstatuje "New York Times".

Među ostalim gostima bili su i austrijski kancelar Sebastijan Kurc, vicekancelar Hans Kristijan Štrahe kao i drugi članovi kabineta. 

Ministarstvo ministarke Knajsel saopštilo je da je vjenčanje privatan događaj i insistira na tome da ono neće uticati na spoljnu politiku države.

To je prokomentarisao i ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavlo Klimkin.

On je na Twitteru napisao da "obično ne komentariše", ali "ako je austrijsko ministarstvo spoljnih poslova prisiljeno da se opravda i osigura da se kurs spoljne politike neće promijeniti u svjetlu ove "privatne" posjete, onda su stvari preuzele zanimljiv oblik koji donosi tužan osmijeh na moje lice".

"New York Times" podsjeća da je ove godine Austrija odbila da se pridruži većini zapadnih zemalja u protjerivanju ruskih diplomata koje je uslijedilo poslije trovanja bivšeg ruskog špijuna i njegove kćerke u Britaniji, pozivajući se na "neutralnost" države. 

Mlada je nosila tradicionalnu haljinu, prepoznatljivu za jug Njemačke i Austrije.

Putin je ministarki Knajsel predao buket cvijeća žute boje, koju šefica diplomatije posebno voli i iste boje kao buket koji je i nosila na vječanju.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Stane

19.08.2018 10:11

Ne vidim glavnog Baju da mladoj zapjeva...Bas te svak odjebo prcednice,ni u svatove te ne zovu.Mogu mislit kad bi pleso sa mladom ko ovaj g-din,izgledo bi ko medo sa motkom dok mu cigo daje ritam...bas si dno dna kukala ti majka.

ODGOVORITE
Name

Borac rs

19.08.2018 16:00

On je pozivo svatove -bio je čaja.

Name

Trut

19.08.2018 17:45

Eee moj Stane kukala ti majka. Jesi jadan, glup i ne vidis dalje od nosa. Kakve veze ima Baja sa ovom vijesti zivota ti? Da li morate sa svakom mogucom vijesti da povezete Baju? Kako ste samo opsednuti sa Bajom to je strasno. Ali izgleda da cete morati jos dugo vremena da ga povezujete sa svim mogucim vijestima pa i poslije ovoga oktobra. Uzivajte u ostalim vijestima. Pozz.

Name

Cuj

19.08.2018 10:13

Nemoj ti meni pricat da nije bio u svatovima,eno ga iza mlade,samo se namljacko kremom za cipele...znaaaasssss,radi engleskih spujuna.

ODGOVORITE
Name

Xx

19.08.2018 13:02

Biserka je bila lazna mlada.Buhaahah

ODGOVORITE