Владимир Путин је "украо шоу"

Присуство руског предсједника на свадби аустријске министарке спољних послова постало је топ тема свјетских медија, а "Неw Yорк Тимес" пише да је на вјенчању млада лијепо изгледала, али да је Владимир Путин "украо шоу".

Свијет 19.08.2018 | 10:18
Владимир Путин је "украо шоу"

Путин је мање од два сата боравио у Аустрији, гдје је био на вјенчању министарке Карин Кнајсел са којом је и плесао.

"Господин Путин је привукао највише пажње иако је био само један од око 100 људи позваних на вјенчање", наводи лист.

"Неw Yорк Тимес" примјећује да Путин показује "мајсторство пред камерама", било да позира без мајице на коњу, игра са Татарима или вози "Харлеy" са бајкерима.

"У суботу та способност је поново показана, овога пута приликом кратког појављивања руског лидера на вјенчању аустријске министарке спољних послова, након чега је наставио пут за Њемачку на разговоре са канцеларком Ангелом Меркел", наводи лист.

Та кратка посјета Путина, која је трајала само један сат и 20 минута, изазвала је реакције у Аустрији и шире, а нису све биле позитивне, додаје лист.

Опозициони и украјински политичари сматрају да би присуство руског предсједника могло да нашкоди спољној политици Аустрије у вријеме када је она предсједавајућа ЕУ.

"Како би предсједавајућа ЕУ требало да испуни захтјев да изгради мостове и дјелује као поштен посредник ако су министарка спољних послова и канцелар очигледно на једној страни", рекао је Андреас Шидер из аустријске Социјалистичке партије.

И прије него што је Кремљ објавио да ће Путин присуствовати вјенчању аустријске шефице дипломатије, догађај је већ попримио политички карактер, констатује "Неw Yорк Тимес".

Међу осталим гостима били су и аустријски канцелар Себастијан Курц, вицеканцелар Ханс Кристијан Штрахе као и други чланови кабинета. 

Министарство министарке Кнајсел саопштило је да је вјенчање приватан догађај и инсистира на томе да оно неће утицати на спољну политику државе.

То је прокоментарисао и украјински министар спољних послова Павло Климкин.

Он је на Тwиттеру написао да "обично не коментарише", али "ако је аустријско министарство спољних послова присиљено да се оправда и осигура да се курс спољне политике неће промијенити у свјетлу ове "приватне" посјете, онда су ствари преузеле занимљив облик који доноси тужан осмијех на моје лице".

"Неw Yорк Тимес" подсјећа да је ове године Аустрија одбила да се придружи већини западних земаља у протјеривању руских дипломата које је услиједило послије тровања бившег руског шпијуна и његове кћерке у Британији, позивајући се на "неутралност" државе. 

Млада је носила традиционалну хаљину, препознатљиву за југ Њемачке и Аустрије.

Путин је министарки Кнајсел предао букет цвијећа жуте боје, коју шефица дипломатије посебно воли и исте боје као букет који је и носила на вјечању.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Стане

19.08.2018 10:11

Не видим главног Бају да младој запјева...Бас те свак одјебо прцеднице,ни у сватове те не зову.Могу мислит кад би плесо са младом ко овај г-дин,изгледо би ко медо са мотком док му циго даје ритам...бас си дно дна кукала ти мајка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

19.08.2018 16:00

Он је позиво сватове -био је чаја.

Name

Трут

19.08.2018 17:45

Еее мој Стане кукала ти мајка. Јеси јадан, глуп и не видис даље од носа. Какве везе има Баја са овом вијести зивота ти? Да ли морате са сваком могуцом вијести да повезете Бају? Како сте само опседнути са Бајом то је страсно. Али изгледа да цете морати јос дуго времена да га повезујете са свим могуцим вијестима па и послије овога октобра. Узивајте у осталим вијестима. Позз.

Name

Цуј

19.08.2018 10:13

Немој ти мени прицат да није био у сватовима,ено га иза младе,само се намљацко кремом за ципеле...знаааассссс,ради енглеских спујуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

19.08.2018 13:02

Бисерка је била лазна млада.Бухаахах

ОДГОВОРИТЕ