LŠ: Nije nevažno...!

Crveno-beli dodatno jačaju samopouzdanje pred najvažnije mečeve ovog leta.

Fudbal 01.08.2018 | 17:00
LŠ: Nije nevažno...!
Crvena zvezda odavno nije spokojnija otišla na neko evropsko gostovanje. Ubedljivo slavlje iz prvog meča protiv Suduve (3:0) garantuje miran revanš i lagan prolaz ekipi Vladana Milojevića u narednu fazu takmičenja. Crveno-belima je bitno da kroz evropski pohod u ovoj sezoni prikupe što više bodova, ali i dodatno učvrste samopouzdanje koje će im biti od velikog značaja pred najvažnije mečeve ovog leta.

Zvezdi se briše briše famozna sezona 2014/2015, koju je najtrofejniji srpski klub propustio zbog izbacivanja iz evropskih takmičenja, pa će svaki bod, osvojen prolaskom u narednu fazu takmičenja, biti od nemerljivog značaja za sledeću godinu.

Prava zvezda vodilja Milojevićevim pulenima je prošla sezona, u kojoj su crveno-beli osvojili ogromnih osam bodova zahvaljujući sjajnim partijama i obezbeđenim evropskim prolećem. Još jedno učešće u grupnoj fazi takmičenja predstavljalo bi nemerljiv kapital u svakom pogledu za klub iz Ljutice Bogdana.

Koliko je važno ostvariti pozitivan rezultat, toliko je bitno i da Crvena zvezda u ovoj utakmici održi gotovo perfektnu disciplinu u igri, a pre svega defanzivi, čime bi se Trnavi uoči predstojećeg dvomeča jasno stavilo do znanja da će naspram sebe imati ozbiljnijeg protivnika od onog kojeg je uspela da eliminiše protekle večeri.

To je uostalom bilo prilično jasno igračima Suduve čim su prošlog utorka kročili na tlo beogradske Marakane.

"Pokušavamo dobro da radimo svoj posao. U našem slučaju to je dobiti utakmicu, a ne primiti gol. To pokazuje da ekipa dobro funkcioniše. Savremeni fudbal zahteva da budete jaki u svim segmentima. Drago mi je što je tako, ali najvažnije je da ekipa pobeđuje. Lepo je kada ne primite gol zbog samopouzdanja. Igrači odlično odrađuju zadatke", rekao je Vladan Milojević u uvertiri večerašnje utakmice.

Crvena zvezda u dosadašnjem toku sezone odigrala 450 minuta bez primljenog gola. Svi dosadašnji protivnici na evrosceni i domaćem prvenstvu ne samo da nisu uspeli da zatresu mrežu srpskog šampiona, već su retko dolazili i do prilike za postizanje gola. Vladan Milojević će insistirati na istom pristupu i večeras, bez obzira na to što je jasno da Suduva teško može da dođe do situacije da ugrozi toliku zalihu crveno-belih. Sa druge strne, svaki eventualni gol koji bi postigli Litvanci mogao bi da poremeti koncepciju i koncetraciju Beograđanima i uvede meč u negativanom smeru.

Pravdu na ovoj utakmici deliće Portugalac Tijago Martins, koji često zna da bude lak na „džepu“ i podeli popriličan broj kartona. Ipak, ovo mu je prvi meč u sezoni, pa ima razloga da bude dobre volje.

SUDUVA - CRVENA ZVEZDA (19.30)

Stadion: ARVI arena
Kapacitet: 6.250
Sudija: Tijago Martins (Portugalija)

SUDUVA (5-3-2): Kardum – Švrljuga, Leimonas, Jankauskas, Živanović, Slavickas – Asevedo, Matulevičijus Verbickas – Topčagić, Sisilija.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić – Ben, Krstičić, Ebesilio, Radonjić - Milić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar