ЛШ: Није неважно...!

Црвено-бели додатно јачају самопоуздање пред најважније мечеве овог лета.

Фудбал 01.08.2018 | 17:00
ЛШ: Није неважно...!
Црвена звезда одавно није спокојнија отишла на неко европско гостовање. Убедљиво славље из првог меча против Судуве (3:0) гарантује миран реванш и лаган пролаз екипи Владана Милојевића у наредну фазу такмичења. Црвено-белима је битно да кроз европски поход у овој сезони прикупе што више бодова, али и додатно учврсте самопоуздање које ће им бити од великог значаја пред најважније мечеве овог лета.

Звезди се брише брише фамозна сезона 2014/2015, коју је најтрофејнији српски клуб пропустио због избацивања из европских такмичења, па ће сваки бод, освојен проласком у наредну фазу такмичења, бити од немерљивог значаја за следећу годину.

Права звезда водиља Милојевићевим пуленима је прошла сезона, у којој су црвено-бели освојили огромних осам бодова захваљујући сјајним партијама и обезбеђеним европским пролећем. Још једно учешће у групној фази такмичења представљало би немерљив капитал у сваком погледу за клуб из Љутице Богдана.

Колико је важно остварити позитиван резултат, толико је битно и да Црвена звезда у овој утакмици одржи готово перфектну дисциплину у игри, а пре свега дефанзиви, чиме би се Трнави уочи предстојећег двомеча јасно ставило до знања да ће наспрам себе имати озбиљнијег противника од оног којег је успела да елиминише протекле вечери.

То је уосталом било прилично јасно играчима Судуве чим су прошлог уторка крочили на тло београдске Маракане.

"Покушавамо добро да радимо свој посао. У нашем случају то је добити утакмицу, а не примити гол. То показује да екипа добро функционише. Савремени фудбал захтева да будете јаки у свим сегментима. Драго ми је што је тако, али најважније је да екипа побеђује. Лепо је када не примите гол због самопоуздања. Играчи одлично одрађују задатке", рекао је Владан Милојевић у увертири вечерашње утакмице.

Црвена звезда у досадашњем току сезоне одиграла 450 минута без примљеног гола. Сви досадашњи противници на евросцени и домаћем првенству не само да нису успели да затресу мрежу српског шампиона, већ су ретко долазили и до прилике за постизање гола. Владан Милојевић ће инсистирати на истом приступу и вечерас, без обзира на то што је јасно да Судува тешко може да дође до ситуације да угрози толику залиху црвено-белих. Са друге стрне, сваки евентуални гол који би постигли Литванци могао би да поремети концепцију и концетрацију Београђанима и уведе меч у негативаном смеру.

Правду на овој утакмици делиће Португалац Тијаго Мартинс, који често зна да буде лак на „џепу“ и подели поприличан број картона. Ипак, ово му је први меч у сезони, па има разлога да буде добре воље.

СУДУВА - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (19.30)

Стадион: АРВИ арена
Капацитет: 6.250
Судија: Тијаго Мартинс (Португалија)

СУДУВА (5-3-2): Кардум – Шврљуга, Леимонас, Јанкаускас, Живановић, Славицкас – Асеведо, Матулевичијус Вербицкас – Топчагић, Сисилија.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Борјан – Стојковић, Савић, Дегенек, Родић – Јовичић – Бен, Крстичић, Ебесилио, Радоњић - Милић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар