Pet godina kasnije: Meleg na mjestu uspjeha!

Vezista crveno-belih ponovo u gradu u kojem je postao evropski šampion.

Fudbal 01.08.2018 | 17:45
Pet godina kasnije: Meleg na mjestu uspjeha!
Na današnji dan pre tačno pet godina Srbija se radovala vestima iz Litvanije - postali smo prvaci Evrope za igrače do 19 godina. Deo ove generacije bio je i Dejan Meleg, koji se danas sa Crvenom zvezdom nalazi tamo gde je zauvek postao "zlatan".

Od 19.30 crveno-beli igraju protiv litvanske Suduve revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Marijampolu, gradiću u kojem su "orlići" 2013. savladali Francusku u finalu 1:0 i postali omladinski prvaci Evrope.

Vezista crveno-belih bio je akter tog finala, a u razgovoru za MONDO prisetio se 1. avgusta 2013. godine.

"Sigurno da me vežu lepe uspomene za ovaj grad i ovaj stadion, jer mi je to prva zlatna medalja koju sam osvojio sa grbom naše reprezentacije, tako da je za mene to nešto posebno.Sećam se da je bilo mnogo neizvesno, ceo turnir smo bili autsajderi, ali smo na kraju pokazali da zajedništvo i timska igra pobeđuju. Francuzi su bili fizički dominantni, ali smo uspeli da ih savladamo na radost cele države", sa osmehom na licu pričao je Meleg.

Članovi "trikolora" bili su Adrijen Rabio, Antoni Marsijal i Emerik Laport, danas među zvezdama svetskog fudbala.

"Bez uveličavanja, videlo se da ti igrači prave razliku kod Francuza i da će imati dobre karijere, ali eto, uspeli smo da ih pobedimo", iskren je vezista crveno-belih.

Baš na stadionu Suduve, Dejan Meleg je bio strelac jedinog kola protiv Gruzije za pobedu u drugom kolu grupne faze, kojom su "orlići" obezbedili polufinale.

"Jeste, tim golom smo prošli grupu, a potom smo eliminisali Portugal. Sećam se da je teren bio malo uzak, pravi za utakmice mlađih selekcija. U finalu smo imali veliku podršku sa tribina, čak su i Litvanci navijali za nas. Marijampol nije baš 'živ' grad, pa smo pobedu nad Francuskom slavili više dana, ne samo tamo", opet se nasmejao Meleg dok se prisećao lepog perioda sa početka svoje karijere. 

Pet godina kasnije, Meleg je opet u Marijampolu. Ovaj put kao igrač Crvene zvezde sa kojom će pokušati da "overi" beogradskih 3:0 protiv Suduve i napravi još jedan korak ka Ligi šampiona.

"Nadam se još jednoj pobedi u ovom gradu. Mislim da sa pravom imamo ulogu favorita, ali neće biti lako, igrači Suduve su protiv Apoela pokazali da nisu za potcenjivanje. Dali su tri brza gola i eliminisali kiparskog šampiona, tako da moramo biti maksimalno oprezni", upozorava mladi vezista. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar