Пет година касније: Мелег на мјесту успјеха!

Везиста црвено-белих поново у граду у којем је постао европски шампион.

Фудбал 01.08.2018 | 17:45
Пет година касније: Мелег на мјесту успјеха!
На данашњи дан пре тачно пет година Србија се радовала вестима из Литваније - постали смо прваци Европе за играче до 19 година. Део ове генерације био је и Дејан Мелег, који се данас са Црвеном звездом налази тамо где је заувек постао "златан".

Од 19.30 црвено-бели играју против литванске Судуве реванш другог кола квалификација за Лигу шампиона у Маријамполу, градићу у којем су "орлићи" 2013. савладали Француску у финалу 1:0 и постали омладински прваци Европе.

Везиста црвено-белих био је актер тог финала, а у разговору за МОНДО присетио се 1. августа 2013. године.

"Сигурно да ме вежу лепе успомене за овај град и овај стадион, јер ми је то прва златна медаља коју сам освојио са грбом наше репрезентације, тако да је за мене то нешто посебно.Сећам се да је било много неизвесно, цео турнир смо били аутсајдери, али смо на крају показали да заједништво и тимска игра побеђују. Французи су били физички доминантни, али смо успели да их савладамо на радост целе државе", са осмехом на лицу причао је Мелег.

Чланови "триколора" били су Адријен Рабио, Антони Марсијал и Емерик Лапорт, данас међу звездама светског фудбала.

"Без увеличавања, видело се да ти играчи праве разлику код Француза и да ће имати добре каријере, али ето, успели смо да их победимо", искрен је везиста црвено-белих.

Баш на стадиону Судуве, Дејан Мелег је био стрелац јединог кола против Грузије за победу у другом колу групне фазе, којом су "орлићи" обезбедили полуфинале.

"Јесте, тим голом смо прошли групу, а потом смо елиминисали Португал. Сећам се да је терен био мало узак, прави за утакмице млађих селекција. У финалу смо имали велику подршку са трибина, чак су и Литванци навијали за нас. Маријампол није баш 'жив' град, па смо победу над Француском славили више дана, не само тамо", опет се насмејао Мелег док се присећао лепог периода са почетка своје каријере. 

Пет година касније, Мелег је опет у Маријамполу. Овај пут као играч Црвене звезде са којом ће покушати да "овери" београдских 3:0 против Судуве и направи још један корак ка Лиги шампиона.

"Надам се још једној победи у овом граду. Мислим да са правом имамо улогу фаворита, али неће бити лако, играчи Судуве су против Апоела показали да нису за потцењивање. Дали су три брза гола и елиминисали кипарског шампиона, тако да морамо бити максимално опрезни", упозорава млади везиста. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар