Lion ''pregazio'' Jokanov Fulam!

Fudbaleri Liona pobedili su Fulam sa 4:0 u klupskoj prijateljskoj utakmici na stadionu Pjer Rajon u Burgoan Žalijeu.  Dugačak je put do igre na najvišem nivou: Lion razneo Jokanov Fulam.  Ekipa sa Krejven Kotidža potpuno pala u poslednjih pola sata, kada je čak četiri puta vadila loptu iz svoje mreže - 4:0.

Fudbal 22.07.2018 | 09:15
Lion ''pregazio'' Jokanov Fulam!
Golove za Lion su postizali Terije u 64. i 84. minutu, Dijas u 74. i Korne u 78. minutu.

Tim Slaviše Jokanovića dobro se držao u prvom poluvremenu, a Johansenu nije mnogo falilo da pogodi mrežu u 17. minutu za vođstvo Fulama.

Jednu od ozbiljnijih prilika je u prvom delu igre imao i Traore koji je u 32. minutu šutirao precizno u ugao gola, ali je Betineli dobro odbranio. 

Lion je u tom delu igre bio nešto bolji što će materijalizovati tek u nastavku. 

Prvo je u 64. minutu Terije posle dodavanja Marijana Dijasa pogodio za 1:0 posle smušene odbrane Fulama, da bi u 74. Lion dobio pena koji je realizovao Marijano. 

Na 3:0 Lion je povisio tako što se Korne dobro izvukao odbrani i istrčao po desnom boku, a onda savladao golmana Fulama. 

Konačnih 4:0 je postavio Terije svojim drugim golom kada je pobegao odbrani i uklizao na dobar centaršut saigrača.



Dugačak je put do stvaranja kvalitetnog tima, dostojnog borbe na najvišem nivou. To se na najbolji mogući način uverio srpski strateg Slaviša Jokanović, čiji je Fulam nakon ubedljivog poraza od Fenerbahčea, doživeo jedan još teži. Ovoga puta od sastava sa Krejven Kotidža daleko jači bio je francuski Lion, koji je u današnjem odmeravanju snaga sa novopečenim premijerligašem slavio sa 4:0 (4:0).

Ono čime Jokanović donekle može da bude zadovoljan jeste činjenica da se prvi tim dobro držao sve do 63. minuta, kada je Terije doveo Lion u vođstvo. Tada je londonski tim doživeo veliki pad u igri što je 10 minuta kasnije iskoristio i Marijano Dijaz, a onda je srpski stručnjak na teren uveo potpuno drugi sastav, koji nije uspeo da se snađe, pa je kapitulirao u još dva navrata zahvaljujući golovima Kornea i Terijea.

Fulam neće odustati od niza teških provera, koji će mu predstavljati najbolje moguće zagrevanje za težak start sezone. Jokanovićev tim će 1. avgusta igrati protiv Sampdorije, a tri dana kasnije i protiv Selte. Prvi meč u Premijer ligi igraju 11. avgusta na svom terenu protiv Kristal Palasa.

Fulam je utakmicu počeo u sastavu: Betineli, Kristi, Odoi, Rim, Le Maršan, Karni, Seri, Johansen, Kamara, Fonte, Sesenjon.

Kasnije su se na terenu našli: Sise, Jenc, Mekdonald, S. Sesenjon, Fosi, Kait, Torstejson i De la Tore.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar