Лион ''прегазио'' Јоканов Фулам!

Фудбалери Лиона победили су Фулам са 4:0 у клупској пријатељској утакмици на стадиону Пјер Рајон у Бургоан Жалијеу.  Дугачак је пут до игре на највишем нивоу: Лион разнео Јоканов Фулам.  Екипа са Крејвен Котиџа потпуно пала у последњих пола сата, када је чак четири пута вадила лопту из своје мреже - 4:0.

Фудбал 22.07.2018 | 09:15
Лион ''прегазио'' Јоканов Фулам!
Голове за Лион су постизали Терије у 64. и 84. минуту, Дијас у 74. и Корне у 78. минуту.

Тим Славише Јокановића добро се држао у првом полувремену, а Јохансену није много фалило да погоди мрежу у 17. минуту за вођство Фулама.

Једну од озбиљнијих прилика је у првом делу игре имао и Траоре који је у 32. минуту шутирао прецизно у угао гола, али је Бетинели добро одбранио. 

Лион је у том делу игре био нешто бољи што ће материјализовати тек у наставку. 

Прво је у 64. минуту Терије после додавања Маријана Дијаса погодио за 1:0 после смушене одбране Фулама, да би у 74. Лион добио пена који је реализовао Маријано. 

На 3:0 Лион је повисио тако што се Корне добро извукао одбрани и истрчао по десном боку, а онда савладао голмана Фулама. 

Коначних 4:0 је поставио Терије својим другим голом када је побегао одбрани и уклизао на добар центаршут саиграча.



Дугачак је пут до стварања квалитетног тима, достојног борбе на највишем нивоу. То се на најбољи могући начин уверио српски стратег Славиша Јокановић, чији је Фулам након убедљивог пораза од Фенербахчеа, доживео један још тежи. Овога пута од састава са Крејвен Котиџа далеко јачи био је француски Лион, који је у данашњем одмеравању снага са новопеченим премијерлигашем славио са 4:0 (4:0).

Оно чиме Јокановић донекле може да буде задовољан јесте чињеница да се први тим добро држао све до 63. минута, када је Терије довео Лион у вођство. Тада је лондонски тим доживео велики пад у игри што је 10 минута касније искористио и Маријано Дијаз, а онда је српски стручњак на терен увео потпуно други састав, који није успео да се снађе, па је капитулирао у још два наврата захваљујући головима Корнеа и Теријеа.

Фулам неће одустати од низа тешких провера, који ће му представљати најбоље могуће загревање за тежак старт сезоне. Јокановићев тим ће 1. августа играти против Сампдорије, а три дана касније и против Селте. Први меч у Премијер лиги играју 11. августа на свом терену против Кристал Паласа.

Фулам је утакмицу почео у саставу: Бетинели, Кристи, Одои, Рим, Ле Маршан, Карни, Сери, Јохансен, Камара, Фонте, Сесењон.

Касније су се на терену нашли: Сисе, Јенц, Мекдоналд, С. Сесењон, Фоси, Каит, Торстејсон и Де ла Торе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар