Video: Nije moglo slavlje bez "ustašluka"!

Hrvatski navijači u Bosni i Hercegovini većinski su dostojanstveno proslavili istorijski uspjeh "kockastih" na Mundijalu u Rusiji, ali bilo je i onih koji su pjevali ustaške pjesme i nosili ustaške zastave.

Fudbal 16.07.2018 | 18:15
Video: Nije moglo slavlje bez "ustašluka"!
Hrvati iz Širokog Brijega ponovo su vrijeđali zemlju u kojoj žive nakon poraza izabranika Zlatka Dalića u finalu Svjetskog prvernstva od Francuske (4:2) na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.

Slično kao i nakon pobjede i plasmana u polufinale, ponovo su se na ulicama Širokog Brijega orile pjesme poput "je*** te Bosno, je*** te ja, Hrvatska moja domovina" i "pu** ku*** ko te je**, možemo mi i bez tebe Federacijo (BiH)..."

Mostar je takođe bio poprište slavlja hrvatskih navijača, najvećim dijelom "pristojnog" svijeta, ali bilo je i onih koji su pjevali ustaške pjesme i dizali desnicu visoko u vazduh u fašistički pozdrav, što bi se u žargonu reklo "mjerili kukuruz".

Portal "Faktor.ba" je prenio da se veličalo rušenje Starog mosta u proteklom ratu, kao i da se horski pjevala "Evo zore, evo dana", koja je posvećena ustaškim zločincima Juri Francetiću i Rafaelu Bobanu, komandantima zloglasne "Crne legije".

Ustaške zastave sa prvim bijelim poljem vijorile su se i u Prozoru-Rami, gdje je čak jedan navijač na slavlje ponio i automatsku pušku - kalašnjikov, što je vidjljivo na jednoj od fotografija proslave.

Sramotno!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djunta bl

16.07.2018 19:42

Dodikovi drugari...

ODGOVORITE
Name

Izgubise

16.07.2018 20:48

CRNOKOSULJASI, sad mogu u Ukrainu kod Porosenka.

ODGOVORITE
Name

Da

18.07.2018 07:50

Gubitnici se slazu !!!