PSŽ zbog Nejmara nudi 270.000.000 evra za Kutinja!

Saga oko dolaska Nejmara u Pari Sen Žermen i optužbi oko kršenja finansijskog fer-pleja još nije dobila epilog, a mi smo na pragu nove drame.  Bomba! PSŽ ponudio 270. 000. 000 za Kutinja! Bio bi to novi svetski rekord!

Fudbal 10.07.2018 | 13:00
PSŽ zbog Nejmara nudi 270.000.000 evra za Kutinja!
Aktuelni šampion Francuske, pošto je prošlog leta oborio rekord dovođenjem brazilske zvezde za 222 miliona evra, sada želi da ponovo pomeri granice i angažuje Filipea Kutinja iz Barselone.

Kako prenosi "Mundo Deportivo", da bi to učinio, vlasnik PSŽ Naser al-Kelaifi spreman je da izdvoji neverovatnih 270.000.000 evropskih novčanica. 

Kutinjo je imao ozbiljne ponude Pari Sen Žermena i Real Madrida i onda kada je prelazio u Barselonu iz Liverpula, ali je održao svoju reč datu ‘Crvenima’, a ‘Sveci’ su ponudu već poslali ne Kataloncima, nego njegovim menadžerima. 

Navodno je, piše jedan od najvažnijih katalonskih medija, dovođenje Kutinja namera da se upravo Nejmar usreći, kako bi ostao na ‘Parku prinčeva’, pošto su njih dvojica izuzetno bliski prijatelji. 

"Mundo Deportivo" piše o još jednoj interesantnoj stvari. A to je odlazak Kristijana Ronalda u Juventus. Odnosno, odnos Pari Sen Žermena u odnosu na to. Sveci znaju da će Real posle odlaska Ronalda morati da dovedu jedno jako ime i da im je prva želja Nejmar. Zato se vode logikom da napadnu Kutinja, dovedu ga i na još jedan način daju motiv Nejmaru da ostane. 

Naravno, veliko je pitanje u celoj priči koliko će Barselona biti voljna da pusti Kutinja, posebno ako znamo da je Andres Inijesta otišao u Japan, Rafinja Alkantara je pred odlaskom (verovatno Inter), Đerar Deulofeu je otišao u Votford, a Paulinjo u Gvangdžu Evergrande. 

Podsetimo, otkupna klauzula za jednog od najboljih brazilskih reprezentativaca iznosi 400 miliona evra.

Vest jutra, a možda i dana. Ako se obistini, biće to pravi zemljotres na fudbalskoj mapi jer bismo tada dobili novi svetski rekord. Kako piše Mundo Deportivo, Pari Sen Žermen poslao je ponudu od 270.000.000 evra za Filipea Kutinja! I ovu vest javlja novinar Rožer Toreljo, čovek koji prati Barselonu u najjačem katalonskom mediju.

Dima svakako ima.

Pari Sen Žermen je navodno tu ponudu poslao ne Barsi već Kutinjovim menadžerima. Za sada Naser Al Kelaifi izbegava da se direktno obrati ljudima sa Nou Kampa kako bi pregovarao. Između ostalog, i zbog svega što se desilo sa kupovinom Nejmara (222.000.000 evra), pa se na Parku Prinčeva plaše da bi bili upućeni na otkupnu klauzulu od 400.000.000 evra za Kutinja.

Zapravo, ovo je ista strategija koja je bila upotrebljena za dovođenje Nejmara. Godinu dana pre nego što je PSŽ kupio ovog igrača, PSŽ je prvo ubeđivao igrača preko oca i agenata sa kojima su imali sastanke na Ibici i posle u Sao Paolu. Tada je Nejmar odlučio da ostane, ali je godinu dana kasnije promenio mišljenje.

Kutinjo je imao ozbiljne ponude Pari Sen Žermena i Real Madrida i onda kada je prelazio u Barselonu iz Liverpula, ali je održao svoju reč datu Redsima. 

Mundo Deportivo piše o još jednoj interesantnoj stvari. A to je odlazak Kristijana Ronalda u Juventus. Odnosno, odnos Pari Sen Žermena u odnosu na to. Sveci znaju da će Real posle odlaska Ronalda morati da dovedu jedno jako ime i da im je prva želja Nejmar. Zato se vode logikom da napadnu Kutinja, dovedu ga i na još jedan način daju motiv Nejmaru da ostane.

Naravno, veliko je pitanje u celoj priči koliko će Barselona biti voljna da pusti Kutinja, posebno ako znamo da je Andres Inijesta otišao u Japan, Rafinja Alkantara je pred odlaskom (verovatno Inter), Đerar Deulofeu je otišao u Votford, a Paulinjo u Guangdžou Evergrande.

Ovo zaista deluje kao lud i hrabar poduhvat PSŽ-a, posebno zbog Finansijskog fer pleja, ali isto tako je izgledalo i kada se prvi put pojavila vest da će platiti svetski rekord od 222.000.000 za Nejmara, ili sada da će Ronaldo u Juventus. Ovakve vesti i transferi postaju sve realniji i realniji.

Podsetimo, Barselona je dovela Kutinja 6. januara ove godine. Platila ga je 125.000.000 čisto plus potencijalnih 35.000.000 na ime bonusa. Novac koji nudi Pari Sen Žermen je daleko veći. Barsa bi bila u plusu najmanje 110.000.000 evra i bio bi to posao koji bi svakako, sa finansijske strane, bio strašna investicija!

Ali, sa sa fudbalskog gledišta... Barsa bi bila u problemu. I zato ga se neće lako odreći.

Kako bilo, PSŽ ponovo drma fudbalskom pijacom.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar