ПСЖ због Нејмара нуди 270.000.000 евра за Кутиња!

Сага око доласка Нејмара у Пари Сен Жермен и оптужби око кршења финансијског фер-плеја још није добила епилог, а ми смо на прагу нове драме.  Бомба! ПСЖ понудио 270. 000. 000 за Кутиња! Био би то нови светски рекорд!

Фудбал 10.07.2018 | 13:00
ПСЖ због Нејмара нуди 270.000.000 евра за Кутиња!
Актуелни шампион Француске, пошто је прошлог лета оборио рекорд довођењем бразилске звезде за 222 милиона евра, сада жели да поново помери границе и ангажује Филипеа Кутиња из Барселоне.

Како преноси "Мундо Депортиво", да би то учинио, власник ПСЖ Насер ал-Келаифи спреман је да издвоји невероватних 270.000.000 европских новчаница. 

Кутињо је имао озбиљне понуде Пари Сен Жермена и Реал Мадрида и онда када је прелазио у Барселону из Ливерпула, али је одржао своју реч дату ‘Црвенима’, а ‘Свеци’ су понуду већ послали не Каталонцима, него његовим менаџерима. 

Наводно је, пише један од најважнијих каталонских медија, довођење Кутиња намера да се управо Нејмар усрећи, како би остао на ‘Парку принчева’, пошто су њих двојица изузетно блиски пријатељи. 

"Мундо Депортиво" пише о још једној интересантној ствари. А то је одлазак Кристијана Роналда у Јувентус. Односно, однос Пари Сен Жермена у односу на то. Свеци знају да ће Реал после одласка Роналда морати да доведу једно јако име и да им је прва жеља Нејмар. Зато се воде логиком да нападну Кутиња, доведу га и на још један начин дају мотив Нејмару да остане. 

Наравно, велико је питање у целој причи колико ће Барселона бити вољна да пусти Кутиња, посебно ако знамо да је Андрес Инијеста отишао у Јапан, Рафиња Алкантара је пред одласком (вероватно Интер), Ђерар Деулофеу је отишао у Вотфорд, а Паулињо у Гвангџу Евергранде. 

Подсетимо, откупна клаузула за једног од најбољих бразилских репрезентативаца износи 400 милиона евра.

Вест јутра, а можда и дана. Ако се обистини, биће то прави земљотрес на фудбалској мапи јер бисмо тада добили нови светски рекорд. Како пише Мундо Депортиво, Пари Сен Жермен послао је понуду од 270.000.000 евра за Филипеа Кутиња! И ову вест јавља новинар Рожер Торељо, човек који прати Барселону у најјачем каталонском медију.

Дима свакако има.

Пари Сен Жермен је наводно ту понуду послао не Барси већ Кутињовим менаџерима. За сада Насер Ал Келаифи избегава да се директно обрати људима са Ноу Кампа како би преговарао. Између осталог, и због свега што се десило са куповином Нејмара (222.000.000 евра), па се на Парку Принчева плаше да би били упућени на откупну клаузулу од 400.000.000 евра за Кутиња.

Заправо, ово је иста стратегија која је била употребљена за довођење Нејмара. Годину дана пре него што је ПСЖ купио овог играча, ПСЖ је прво убеђивао играча преко оца и агената са којима су имали састанке на Ибици и после у Сао Паолу. Тада је Нејмар одлучио да остане, али је годину дана касније променио мишљење.

Кутињо је имао озбиљне понуде Пари Сен Жермена и Реал Мадрида и онда када је прелазио у Барселону из Ливерпула, али је одржао своју реч дату Редсима. 

Мундо Депортиво пише о још једној интересантној ствари. А то је одлазак Кристијана Роналда у Јувентус. Односно, однос Пари Сен Жермена у односу на то. Свеци знају да ће Реал после одласка Роналда морати да доведу једно јако име и да им је прва жеља Нејмар. Зато се воде логиком да нападну Кутиња, доведу га и на још један начин дају мотив Нејмару да остане.

Наравно, велико је питање у целој причи колико ће Барселона бити вољна да пусти Кутиња, посебно ако знамо да је Андрес Инијеста отишао у Јапан, Рафиња Алкантара је пред одласком (вероватно Интер), Ђерар Деулофеу је отишао у Вотфорд, а Паулињо у Гуангџоу Евергранде.

Ово заиста делује као луд и храбар подухват ПСЖ-а, посебно због Финансијског фер плеја, али исто тако је изгледало и када се први пут појавила вест да ће платити светски рекорд од 222.000.000 за Нејмара, или сада да ће Роналдо у Јувентус. Овакве вести и трансфери постају све реалнији и реалнији.

Подсетимо, Барселона је довела Кутиња 6. јануара ове године. Платила га је 125.000.000 чисто плус потенцијалних 35.000.000 на име бонуса. Новац који нуди Пари Сен Жермен је далеко већи. Барса би била у плусу најмање 110.000.000 евра и био би то посао који би свакако, са финансијске стране, био страшна инвестиција!

Али, са са фудбалског гледишта... Барса би била у проблему. И зато га се неће лако одрећи.

Како било, ПСЖ поново дрма фудбалском пијацом.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар