Kompani - velika briga selektora Belgije!

Dve nedelje pre početka Mundijala štoper selekcije Belgije požalio se na bol u preponi.

Fudbal 03.06.2018 | 19:15
Kompani - velika briga selektora Belgije!
Selektor Belgije Roberto Martinez ima mnogo problema uoči Svetskog prvenstva u Rusiji.

Na prijateljskom meču protiv Portugala (0:0) odigranom u Briselu, Vinsent Kompani morao je da napusti igru u 55. minutu jer se požalio na bol.

Iskusni štoper Mančester junajteda doživeo je povredu, ko zna koju po redu poslednjih godina, zbog čega je doveden u pitanje njegov nastup u Rusiji.

"Vensan se požalio da ga 'zateže' u predelu prepone i da oseća bol. Znam da je u takvim situacijama neophodno malo sačekati, ali zabrinut sam", poručio je selector Belgije.

On je napomenuo da bi teža povreda bila veliki problem za njihov tim.

"Uradiće snimanje koji će pokazati kakvo je stanje stvari, ali svi smo posle njegovog pada bili zabrinuti. On je u odličnoj formi, veoma nam je značajan. Igra na visokom nivou, preuzima veliku odgovornost i vuče ceo tim, i zato bi eventualni izostanak bio veliki peh za nas", poručio je Martinez.

Dodatni problem za Belgiju predstavlja to što se Tomas Vermalen, koji bi trebalo da bude zamena za Kompanija, još nije oporavio od povrede.

U reprezentaciji Belgije se nadaju da mu se neće ponoviti peh od pre dve godine, kada je takođe zbog povrede morao da propusti nastup na Evropskom prvenstvu.

Reprezentacija Belgije na Mundijalu u Rusiji, koji startuje 14. juna, nastupaće u grupi G zajedno sa Engleskom, Panamom i Tunisom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar