Rajković: "Novozelanđani" nisu "klan"!

Srpski golman Predrag Rajković kaže da su se mladi igrači dobro uklopili sa starijima na početku priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Fudbal 30.05.2018 | 12:15
Rajković: "Novozelanđani" nisu "klan"!
Reprezentacija Srbije se u ponedeljak okupila u Staroj Pazovi, a među seniorima su sada i igrači koji su pre tri godine postali prvaci sveta u mlađim kategorijama na Novom Zelandu.

"Jedva čekam da počne Svetsko, deluje daleko, ali će nam brzo proći pripreme uz dobro društvo ovde", rekao je Rajković i dodao da se "Novozelanđani" međusobno dobro druže jer se isto tako poznaju.

"Nije klan, mi se bolje poznajemo malo pa smo više zajedno, ali smo se dobro uklopili sa starijim igračima".

Po njegovim rečima, svi imaju veliku želju da igraju, a jedan od četvorice golmana će morati kući, a Rajković misli da to nije problem.

"Ima nas četvorica, svi dobro radimo i dobri smo prijatelji i van terena tako da je zdrava konkurencija. Raduje me što Srbija ima dobre golmane i nadam se da ću biti na spisku od 23 igrača", kaže on.

Rajković smatra da je nakon dobre klupske sezone sada sto odsto spreman za reprezentativne akcije jer ima više samopouzdanja.

"Ne može da se poredi to Svetsko sa ovim u Rusiji, ali je svakako to na Novom Zelandu bilo jedno neverovatno iskustvo i ja se nadam da ćemo približno biti u Rusiji kao na Novom Zelandu", kaže golman Makabija iz Tel Aviva.

Primarni cilj je prolazak grupe u kojoj su pored Srbije Brazil, Kostarika i Švajcarska.

"Mislim da imamo dobar tim i dobru atmosferu da napravimo dobar rezultat. Pre svega, gledamo prvo grupu da prođemo, to je najbitnije za sada jer onda posle idemo korak po korak".

Vrata drugog kruga za Srbiju mogu da se odškrinu već posle Kostarike.

"Ako budemo pobedili otvaraju nam se vrata drugog kruga, ali ne daj Bože da se nešto loše desi u prvom kolu mislim da imamo šanse i dalje da napravimo rezultat", kaže Rajković.

Iako je jedan od glavnih aduta Kostarike na golu Kejlor Navas nedavno postao prvak Evrope sa Real Madridom, golman Makabija podseća da ovaj nije nesavladiv.

"Kejlor Navas brani u Realu, ali je svaki golman savladiv, a mi imamo dobre napadače i možemo da mu damo gol", jasan je Rajković.

Čile i Bolivija će značiti za samopouzdanje pre nego za rezultat, da bi se videlo ko je u kakvom stanju pred Svetsko prvenstvo. Nakon toga će biti poznato ko će otići u Rusiju, a koja četvorica momaka, uključujući i jednog golmana će kući.

Reprezentativci Srbije trenutno se nalaze u Staroj Pazovi pred put u Austriju na završne pripreme za Mundijal.

U Gracu ih očekuju mečevi sa selekcijama Čilea i Bolivije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar