Рајковић: "Новозеланђани" нису "клан"!

Српски голман Предраг Рајковић каже да су се млади играчи добро уклопили са старијима на почетку припрема за Светско првенство у Русији.

Фудбал 30.05.2018 | 12:15
Рајковић: "Новозеланђани" нису "клан"!
Репрезентација Србије се у понедељак окупила у Старој Пазови, а међу сениорима су сада и играчи који су пре три године постали прваци света у млађим категоријама на Новом Зеланду.

"Једва чекам да почне Светско, делује далеко, али ће нам брзо проћи припреме уз добро друштво овде", рекао је Рајковић и додао да се "Новозеланђани" међусобно добро друже јер се исто тако познају.

"Није клан, ми се боље познајемо мало па смо више заједно, али смо се добро уклопили са старијим играчима".

По његовим речима, сви имају велику жељу да играју, а један од четворице голмана ће морати кући, а Рајковић мисли да то није проблем.

"Има нас четворица, сви добро радимо и добри смо пријатељи и ван терена тако да је здрава конкуренција. Радује ме што Србија има добре голмане и надам се да ћу бити на списку од 23 играча", каже он.

Рајковић сматра да је након добре клупске сезоне сада сто одсто спреман за репрезентативне акције јер има више самопоуздања.

"Не може да се пореди то Светско са овим у Русији, али је свакако то на Новом Зеланду било једно невероватно искуство и ја се надам да ћемо приближно бити у Русији као на Новом Зеланду", каже голман Макабија из Тел Авива.

Примарни циљ је пролазак групе у којој су поред Србије Бразил, Костарика и Швајцарска.

"Мислим да имамо добар тим и добру атмосферу да направимо добар резултат. Пре свега, гледамо прво групу да прођемо, то је најбитније за сада јер онда после идемо корак по корак".

Врата другог круга за Србију могу да се одшкрину већ после Костарике.

"Ако будемо победили отварају нам се врата другог круга, али не дај Боже да се нешто лоше деси у првом колу мислим да имамо шансе и даље да направимо резултат", каже Рајковић.

Иако је један од главних адута Костарике на голу Кејлор Навас недавно постао првак Европе са Реал Мадридом, голман Макабија подсећа да овај није несавладив.

"Кејлор Навас брани у Реалу, али је сваки голман савладив, а ми имамо добре нападаче и можемо да му дамо гол", јасан је Рајковић.

Чиле и Боливија ће значити за самопоуздање пре него за резултат, да би се видело ко је у каквом стању пред Светско првенство. Након тога ће бити познато ко ће отићи у Русију, а која четворица момака, укључујући и једног голмана ће кући.

Репрезентативци Србије тренутно се налазе у Старој Пазови пред пут у Аустрију на завршне припреме за Мундијал.

У Грацу их очекују мечеви са селекцијама Чилеа и Боливије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар