Violin plan - Milenković temelj novog tima!

Cilj da se lansira novi Ivanović! Stefano Pioli i njegovi saradnici u dosluhu sa klupskim čelnicima odredili prioritete za narednu sezonu.

Fudbal 30.05.2018 | 14:00
Violin plan - Milenković temelj novog tima!
Odlična debitantska sezona u Fjorentini nagrađena je pozivom u A reprezentaciju Srbije, onda i ostankom na skraćenom spisku kandidata za Mundijal, a uključivanje u najbolji mladi tim Serije A, onda i ozbiljno interesovanje Rome naterali su čelnike Viole da donesu jasan zaključak - Nikola Milenković biće temelj ekipe za narednu sezonu!

Dok strpljivo čeka da vidi kakva pojačanja će tokom leta dovesti sportski direktor Ljubičastih Pantaleo Korvino, trener Stefano Pioli je u razgovoru sa klupskom upravom predstavio ideju da se Nikola Milenković zadrži u Toskani po svaku cenu, da postane centralna figura Fjorentinine odbrane i izraste u najvažnije ime kompletnog tima.

Kako se šuška, Pioli je ubeđen da Milenković ima kvalitet da postane jedan od najboljih defanzivaca Evrope, a da bi njegova raznovrsnost mogla da se nadogradi u toj meri da bi nekadašnji Partizanov biser mogao da postane bolji i od Branislava Ivanovića. Da bude i te kako upotrebljiv u obe faze igre u sistemu sa četiri defanzivca, ali i da bude stub odbrane u formaciji sa tri štopera.

Navodno, Pioli je tokom razgovora sa vodećom strukturom Fjorentine podsetio na sve kvalitete Branislava Ivanovića iz godina u Čelsiju, a da je svojim igrama na desnom beku posle povrede Vensana Laurinija pokazalo da je i te kako upotrebljiv i po desnom boku, što je italijanskog stručnjaka podsetilo na nekadašnjeg kapitena Čelsija.

Takođe, Pioli je kao Milenkovićeve kvalitete naveo njegove trkačke sposobnosti, s obzirom da je kao 14-godišnjak bio jedan od šest najboljih atletičara u trci na 60 metara, zbog čega ima dovoljno izražene mogućnosti da bude opasan i u ofanzivnim zadacima po boku. Osim toga, Milenkovićeve fizičke karaketeristike, inteligencija i anticipacija idu u prilog tome da je strašno kvalitetan materijal za štopera. 

Milenkovićeva cena mogla bi dodatno da skoči posle Mundijala u Rusiji, pošto postoji velika šansa da se mladi štoper nađe na konačnoj listi putnika za Rusiju. A to bi Fjorentinu samo još više osnažilo da ga svim silama zadrži.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar