Виолин план - Миленковић темељ новог тима!

Циљ да се лансира нови Ивановић! Стефано Пиоли и његови сарадници у дослуху са клупским челницима одредили приоритете за наредну сезону.

Фудбал 30.05.2018 | 14:00
Виолин план - Миленковић темељ новог тима!
Одлична дебитантска сезона у Фјорентини награђена је позивом у А репрезентацију Србије, онда и останком на скраћеном списку кандидата за Мундијал, а укључивање у најбољи млади тим Серије А, онда и озбиљно интересовање Роме натерали су челнике Виоле да донесу јасан закључак - Никола Миленковић биће темељ екипе за наредну сезону!

Док стрпљиво чека да види каква појачања ће током лета довести спортски директор Љубичастих Панталео Корвино, тренер Стефано Пиоли је у разговору са клупском управом представио идеју да се Никола Миленковић задржи у Тоскани по сваку цену, да постане централна фигура Фјорентинине одбране и израсте у најважније име комплетног тима.

Како се шушка, Пиоли је убеђен да Миленковић има квалитет да постане један од најбољих дефанзиваца Европе, а да би његова разноврсност могла да се надогради у тој мери да би некадашњи Партизанов бисер могао да постане бољи и од Бранислава Ивановића. Да буде и те како употребљив у обе фазе игре у систему са четири дефанзивца, али и да буде стуб одбране у формацији са три штопера.

Наводно, Пиоли је током разговора са водећом структуром Фјорентине подсетио на све квалитете Бранислава Ивановића из година у Челсију, а да је својим играма на десном беку после повреде Венсана Лауринија показало да је и те како употребљив и по десном боку, што је италијанског стручњака подсетило на некадашњег капитена Челсија.

Такође, Пиоли је као Миленковићеве квалитете навео његове тркачке способности, с обзиром да је као 14-годишњак био један од шест најбољих атлетичара у трци на 60 метара, због чега има довољно изражене могућности да буде опасан и у офанзивним задацима по боку. Осим тога, Миленковићеве физичке каракетеристике, интелигенција и антиципација иду у прилог томе да је страшно квалитетан материјал за штопера. 

Миленковићева цена могла би додатно да скочи после Мундијала у Русији, пошто постоји велика шанса да се млади штопер нађе на коначној листи путника за Русију. А то би Фјорентину само још више оснажило да га свим силама задржи.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар