Tim godine u Premijer ligi: Kriza defanzive?

Da se razumemo, svi zasluženo tu, ali. . .

Fudbal 23.04.2018 | 21:10
Tim godine u Premijer ligi: Kriza defanzive?
Uvek će biti onih koji će misliti drugačije, ali čini se da su igrači Premijer lige pravilno birali kad su odlučivali o najboljem timu u ovoj sezoni. Da ne dužimo previše, odmah na najzanimljiviji deo, u formaciji 4-3-3.

David De Hea (Mančester junajted) - Kajl Voker (Mančester Siti), Jan Vertongen (Totenhem), Nikolas Otamendi (Mančester Siti), Markos Alonso (Čelsi) - David Silva (Mančester Siti), Kevin DeBrujne (Mančester Siti), Kristijan Eriksen (Totenhem) - Mohamed Salah (Liverpul), Hari Kejn(Totenhem), Serhio Aguero (Mančester Siti).

I nema tu mnogo mesta za zamerke, mada ćemo primeti da u timu nema Delea Alija, pošto je prednost dobio njegov saigrač iz Totenhema Kristijan Eriksen. Nijanse su odlučivale.

De Brujne, Silva, pa i napred Salah, Kejn i Aguero - tu nikakve dileme nije ni bilo, kao ni kad je u pitanju pozicija golmana i izbor De Hee.

Da se razumemo, nije tu bilo nikakve dileme ni kad je poslednja linija u pitanju, jer sva četvorica pozadi jesu bili najbolji na svojim pozicijama, ali moramo da primetimo da bi, samo primera radi, u Primeri ta poslednja četvorka izgledala otprilike ovako: Dani Karvahal, Đerar Pike, Serhio Ramos, Marselo. Kratkih rukava ostali bi i asovi kakvi su Huanfran ili Dijego Godin, Samjuel Umtiti i Đordi Alba, pa i Ezekijel Garaj, Klemon Lengle...

Što uz sve uvažavanje kvaliteta Vokera, Vertongena, Otamendija i Alonsa ipak zvuči kao mnogo ozbiljnija konkurencija. Ali neće valjda da izaberu Krisa Smolinga ili Ektora Beljerina? Fali ovde Virdžil van Dajk naravno, ali Holanđanin je platio ceh insistiranju da pređe u Liverpul zbog čega ga je Sautempton u prvom delu sezone držao po strani.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar