Тим године у Премијер лиги: Криза дефанзиве?

Да се разумемо, сви заслужено ту, али. . .

Фудбал 23.04.2018 | 21:10
Тим године у Премијер лиги: Криза дефанзиве?
Увек ће бити оних који ће мислити другачије, али чини се да су играчи Премијер лиге правилно бирали кад су одлучивали о најбољем тиму у овој сезони. Да не дужимо превише, одмах на најзанимљивији део, у формацији 4-3-3.

Давид Де Хеа (Манчестер јунајтед) - Кајл Вокер (Манчестер Сити), Јан Вертонген (Тотенхем), Николас Отаменди (Манчестер Сити), Маркос Алонсо (Челси) - Давид Силва (Манчестер Сити), Кевин ДеБрујне (Манчестер Сити), Кристијан Ериксен (Тотенхем) - Мохамед Салах (Ливерпул), Хари Кејн(Тотенхем), Серхио Агуеро (Манчестер Сити).

И нема ту много места за замерке, мада ћемо примети да у тиму нема Делеа Алија, пошто је предност добио његов саиграч из Тотенхема Кристијан Ериксен. Нијансе су одлучивале.

Де Брујне, Силва, па и напред Салах, Кејн и Агуеро - ту никакве дилеме није ни било, као ни кад је у питању позиција голмана и избор Де Хее.

Да се разумемо, није ту било никакве дилеме ни кад је последња линија у питању, јер сва четворица позади јесу били најбољи на својим позицијама, али морамо да приметимо да би, само примера ради, у Примери та последња четворка изгледала отприлике овако: Дани Карвахал, Ђерар Пике, Серхио Рамос, Марсело. Кратких рукава остали би и асови какви су Хуанфран или Дијего Годин, Самјуел Умтити и Ђорди Алба, па и Езекијел Гарај, Клемон Ленгле...

Што уз све уважавање квалитета Вокера, Вертонгена, Отамендија и Алонса ипак звучи као много озбиљнија конкуренција. Али неће ваљда да изаберу Криса Смолинга или Ектора Бељерина? Фали овде Вирџил ван Дајк наравно, али Холанђанин је платио цех инсистирању да пређе у Ливерпул због чега га је Саутемптон у првом делу сезоне држао по страни.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар