Hamburger ispada iz lige, ali ne i Folkspark stadion?!

Postoji realna mogućnost da se na stadionu HSV-a i naredne sezone igra bundesligaški fudbal. . .

Fudbal 17.04.2018 | 08:00
Hamburger ispada iz lige, ali ne i Folkspark stadion?!
Hamburger (verovatno) ispada iz Bundeslige, po prvi put u svojoj istortiji, ali to ne znači da se na Folkspark stadionu dogodine neće igrati mečevi elitnog ranga. Bild večeras javlja kako postoje dobre šanse da na tom stadionu od jeseni nastupa Holštajn Kil, ukoliko izbori plasman u Bundesligu.

Kil je praktično komšijski klub Hamburgeru, a na svom stadionu (kapacitet nešto više od 13.000 mesta) za sada nema sve potrebne uslove za elitni rang. 

"Još nismo kontaktirali HSV. Prvo ćemo razgovarati sa ljudima iz Saveza i lige. Mi ćemo pokušati sve da uradimo kako bismo obezbedili minimum potrebnih uslova kako bi se utakmice odigravale u našem gradu", kazao je prvi čovek Kila Volfgang Švenke.  

Holštajn je trenutno treći na tabeli Cvajte, drugoplasirani Nirnberg beži mu samo dva boda, a od četvrtoplasiranog Regenzburga udaljen je pet koraka. Dakle, izgledi su dobri, makar i za baraž. Ukoliko se domogne doigravanja, tamo bi ga, po sadašnjoj situaciji na tabeli čekao Majnc, a nije isključeno da to bude i sam Hamburger, ukoliko zaređa nekoliko pobeda u finišu prvenstva...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar