Gatuzo izbacio iz tima “zabušanta” Kalinića!

Ako se ne trudiš na treningu, ne igraš za Milan!

Fudbal 19.03.2018 | 19:00
Gatuzo izbacio iz tima “zabušanta” Kalinića!
Okruglo 5.000.000 evra platio je Milan samo za pozajmicu, još 20.000.000 moraće da na kraju sezone izdvoji na ime obaveznog otkupa ugovora Nikole Kalinića. Za te pare očekivali su Rosoneri gol mašinu kakvu je Kalinić predstavljao u Fjorentinu, ali uz njegovo ime ove sezone samo četiri gola. I gomila promašenih prilika. Preko svega bi Đenaro Gatuzo mogao da pređe, ali preko zabušavanja na treninzima jednostavno - ne!

Kalinića, naime, nije bilo u timu za meč sa Kjevom (3:2), a kada je Milanov šef struke upitan za razloge imao je spremno i vrlo interesantno izlaganje. Nije to jasno rekao, ali se stekao utisak da nije zadovoljan zalaganjem hrvatskog internacionalca na treninzima.

“Sutra je novi dan, a u fudbalu ne smeš sebi da dozvoliš da budeš ozlojađen. Ali imam 25 igrača na raspolaganju i pravilo je isto za sve. okom dva sata treninga moraš da daš sve od sebe. Želim da vidim profesionalizam i posvećenost. Ko ne trenira kako treba - ostaje kod kuće”, vrlo je jasan Rino Gatuzo.

I ne sumnjamo da ga je Kalinić i te kako dobro shvatio. Rosoneri su posle nove pobede samo četiri boda ispod Intera i mesta u Ligi šampiona. Nakon renesanse koju je izazvao na San Siru jasno je da će Gatuzo još dugo sedeti na Milanovoj klupi. Pred Kalinićem prost izbor: poslušaj ili idi. A kako je pitanje  da li bi posle izdanja u Milanu neko izdvojio novih 25.000.000 evra za njega čini se da mu je bolje da posluša.

“Ne smemo sebi da dozvolimo greške. Ako hoćemo u Ligu šampiona nerešeni ishodi nam jednostavno ne igraju”, ponovo je jasan Gatuzo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar