Гатузо избацио из тима “забушанта” Калинића!

Ако се не трудиш на тренингу, не играш за Милан!

Фудбал 19.03.2018 | 19:00
Гатузо избацио из тима “забушанта” Калинића!
Округло 5.000.000 евра платио је Милан само за позајмицу, још 20.000.000 мораће да на крају сезоне издвоји на име обавезног откупа уговора Николе Калинића. За те паре очекивали су Росонери гол машину какву је Калинић представљао у Фјорентину, али уз његово име ове сезоне само четири гола. И гомила промашених прилика. Преко свега би Ђенаро Гатузо могао да пређе, али преко забушавања на тренинзима једноставно - не!

Калинића, наиме, није било у тиму за меч са Кјевом (3:2), а када је Миланов шеф струке упитан за разлоге имао је спремно и врло интересантно излагање. Није то јасно рекао, али се стекао утисак да није задовољан залагањем хрватског интернационалца на тренинзима.

“Сутра је нови дан, а у фудбалу не смеш себи да дозволиш да будеш озлојађен. Али имам 25 играча на располагању и правило је исто за све. оком два сата тренинга мораш да даш све од себе. Желим да видим професионализам и посвећеност. Ко не тренира како треба - остаје код куће”, врло је јасан Рино Гатузо.

И не сумњамо да га је Калинић и те како добро схватио. Росонери су после нове победе само четири бода испод Интера и места у Лиги шампиона. Након ренесансе коју је изазвао на Сан Сиру јасно је да ће Гатузо још дуго седети на Милановој клупи. Пред Калинићем прост избор: послушај или иди. А како је питање  да ли би после издања у Милану неко издвојио нових 25.000.000 евра за њега чини се да му је боље да послуша.

“Не смемо себи да дозволимо грешке. Ако хоћемо у Лигу шампиона нерешени исходи нам једноставно не играју”, поново је јасан Гатузо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар