Izvini što sam ti dao četiri komada!

Grk Karnezis ga dobro zapamtio, a izgleda da ćemo i mi pošto Salah obara sve rekorde!

Fudbal 19.03.2018 | 18:00
Izvini što sam ti dao četiri komada!
Mohamed Salah je imao subotu iz snova. Sa četiri pogotka obezbedio je Liverpulu ubedljivu premijerligašku pobedu nad Votfordom od 5:0, a učinio je i da ga dobro zapamti golman Stršljenova Orestis Karnezis.

Grk nije znao odakle da brani svoju mrežu, pošto ga je Egipćanin torpedovao sa svih strana. Toliko da je morao da mu se izvini posle utakmice, što se i vidi na snimku koji je sačinjen nakon poslednjeg sudijskog zvižduka kada je prišao i rekao golmanu:

"Žao mi je!"

Mohamed Salah je oborio nekoliko rekorda. Postao je najefikasniji strelac Liverpula u debitantskoj sezoni u svima takmičenjima sa 36 golova, čime potukao dosadašnjeg rekordera Fernanda Toresa koji je u sezone 2007/08. stao na brojci od 33.

Istovremeno, magični Egipćanin je stigao i na korak od obaranja rekorda Didijea Drogbe koji je trenutno najefikasniji afrički fudbaler u jednoj sezoni Premijer lige u istoriji. Nekadašnji as Čelsija je u sezoni 2009/10 dao 29 golova, Salah ih ima 28...

Takođe, do kraja sezone Egipćanin će moći da sruši i rekorde Endija Kola iz sezone 1993/94 i Alana Širera iz sezone 1994/95 koji su postigli po 34 pogodaka u Premijer ligi. Golgeterska eksplozija kakvu je malo ko očekivao...

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar