Ol-star: Džejms izabrao Kajrija u svoj tim!

Stef i Lebron izabrali timove.  Kapiteni su odabrali timove za Ol-star meč koji će biti održan 18. februara u Stejpls centru u Los Anđelesu. Lebron Džejms izabrao je doskorašnjeg saigrača Kajrija Irvinga za jednog od saigrača na predstojećem NBA Ol-staru.  Ol star draft: Lebronovo čudovište od tima! Durant, Vestbruk, Irving. . . Kari uzeo Adetokunba i Hardena! Utisak je da je Lebron birao daleko jače pojedince, ali da je timski Karijev izbor skladniji.

Košarka 26.01.2018 | 16:45
Ol-star: Džejms izabrao Kajrija u svoj tim!
Irving je letos napustio Klivlend Kavalirse i prešao u Boston Seltikse kako bi "pobegao" iz senke Džejmsa, pa je odluka "Kralja" da on bude u njegovom timu iznenadila NBA javnost.

Prvi put u istoriji Ol-stara nećemo gledati tradiocionalni okršaj Zapada i Istoka, već su igrači sa najviše glasiva iz dve konferencije, Džejms i Stef Kari, birali na "draftu" između igrača koji su bili među pet u konferencijama po glasovima, i rezervistima koje su izabrali treneri. 

Sve je poznato pred odigravanje 67. izdanja prestižnog Ol-star meča NBA lige.

Lebron Džejms i Stef Kari, kao igrači koji su dobili najviše glasova i kapiteni ekipa obavili su "draft" timova za duel koji će se igrati 18. februara u Los Anđelesu.

Prvi put na taj način obavljen je izbor dve ekipe koje će se nadmetati umesto tradicionalnog duela Istoka i Zapada.

Lebronov tim: Kajri Irving, Entoni Dejvis, Demarkus Kazins, Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Viktor Oladipo, Kristaps Porzingis, Džon Vol, Kevin Lav, Lamarkus Oldridž, Bredli Bil. 

Stefov tim: Džejms Harden, Demar Derozan, Janis Adetokumbo, Džoel Embid, Kajl Lauri, Klej Tompson, Karl-Entoni Tauns, Al Hordford, Drejmond Grin, Džimi Batler, Demijan Lilard. 

David protiv Golijata!

Tako bi, u najkraćim crtama, mogao da se opiše predstojeći sudar timova čiji su kapiteni Lebron Džejms i Stef Kari! 

Doduše, nema tog košarkaškog kritičara koji nije prokomentarisao da Lebronov tim izgleda monstruozno, a čak je bilo i bockanja na Karijev račun uz podsećanje da će sada najbolji šuter današnjice osetiti kako je to kada igra protiv zvezdama nakrcanog tima.

Nema apsolutno nikakve sumnje - Lebron je sastavio tim snova. Malo istorije i malo hemije. Bar nakratko ponovo će zaigrati sa Kajrijem Irvingom, koji je pobegao iz Klivlenda letos želeći da izađe iz Lebronove senke, a tu je i Kevin Durant, zbog koga se ovih dana vodila žestoka polemika. Odnosno, da li će baš Durantula biti prvi pik na premijernom Ol star Draftu i da li će zaigrati sa Džejmsom. Prognoze su se, očekivano, ispunile. Mada su Džejms i Kari dobili naređenje da ne otkriju redosled izbora, Durant je otkrio da je Lebroniskoristio prednost prvog izbora i odmah uzeo najboljeg u opticaju. Čak se Durant i našalio na svoj račun tako što je na društvenim mrežama objavio sledeću montažu.

I tu nije kraj Lebronovom strašnom izboru. Tim Lebron će u svom sastavu imati i tornjeve iz Nju Orleansa - Entonija Dejvisa i Demarkusa Kazinsa, a onda i Rasela Vestbruka, Kristapsa Porzingisa, Vašingtonove blizance Džona Vola i Bredlija Bila, te Lamarkus Oldridž, Viktor Oladipo i saigrač Kevin Lav. Šta drugo napisati osim - monstruozno. Lebron je definitivno izabrao mnogo bolje pojedince. 

„Pokušao sam da izaberem sve najbolje igrače koji su bili dostupni, a mogućnost da ponovo igram sa Kajrijem Irvingom je posebna za mene. Imaću mogućnost da probudim neke stare uspomene“, rekao je Lebron, a onda pomenuo i Karijev izbor:

„Kada je Kari krenuo da bira, svi smo počeli da se smejemo jako. Ne mogu da otkrijem zbog čega, ali smo se stvarno smejali glasno u jednom trenutku“.

Ono što je, takođe, mnogima zapalo za oko to što će se u istom timu ponovo naći Duranti Vestbruk, koji su još od rastanka u lošim odnosima i često su se svađali na utakmicama.

Stef Kari je birao skromnije od svog najvećeg suparnika, a čini se da je njegov tim skladniji. Grčki as Janis Adetokunbo i Džejms Harden su najveća imena, uz Džoela Embidai Demijana Lilarda. Kari će igrati i sa Drejmondom Grinom i Klejem Tompsonom, a u sastavu su još i Demar Derozan, Džimi Batler, Al Horford i Kajl Lauri. 

Jasno je, daleko skromniji izbor najboljeg šutera današnjice. 

Ol-star vikend na programu je 16-18. februara u "Stejpls centru" u Los Anđelesu.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar