Ол-стар: Џејмс изабрао Кајрија у свој тим!

Стеф и Леброн изабрали тимове.  Капитени су одабрали тимове за Ол-стар меч који ће бити одржан 18. фебруара у Стејплс центру у Лос Анђелесу. Леброн Џејмс изабрао је доскорашњег саиграча Кајрија Ирвинга за једног од саиграча на предстојећем НБА Ол-стару.  Ол стар драфт: Леброново чудовиште од тима! Дурант, Вестбрук, Ирвинг. . . Кари узео Адетокунба и Хардена! Утисак је да је Леброн бирао далеко јаче појединце, али да је тимски Каријев избор складнији.

Кошарка 26.01.2018 | 16:45
Ол-стар: Џејмс изабрао Кајрија у свој тим!
Ирвинг је летос напустио Кливленд Кавалирсе и прешао у Бостон Селтиксе како би "побегао" из сенке Џејмса, па је одлука "Краља" да он буде у његовом тиму изненадила НБА јавност.

Први пут у историји Ол-стара нећемо гледати традиоционални окршај Запада и Истока, већ су играчи са највише гласива из две конференције, Џејмс и Стеф Кари, бирали на "драфту" између играча који су били међу пет у конференцијама по гласовима, и резервистима које су изабрали тренери. 

Све је познато пред одигравање 67. издања престижног Ол-стар меча НБА лиге.

Леброн Џејмс и Стеф Кари, као играчи који су добили највише гласова и капитени екипа обавили су "драфт" тимова за дуел који ће се играти 18. фебруара у Лос Анђелесу.

Први пут на тај начин обављен је избор две екипе које ће се надметати уместо традиционалног дуела Истока и Запада.

Лебронов тим: Кајри Ирвинг, Ентони Дејвис, Демаркус Казинс, Кевин Дурент, Расел Вестбрук, Виктор Оладипо, Кристапс Порзингис, Џон Вол, Кевин Лав, Ламаркус Олдриџ, Бредли Бил. 

Стефов тим: Џејмс Харден, Демар Дерозан, Јанис Адетокумбо, Џоел Ембид, Кајл Лаури, Клеј Томпсон, Карл-Ентони Таунс, Ал Хордфорд, Дрејмонд Грин, Џими Батлер, Демијан Лилард. 

Давид против Голијата!

Тако би, у најкраћим цртама, могао да се опише предстојећи судар тимова чији су капитени Леброн Џејмс и Стеф Кари! 

Додуше, нема тог кошаркашког критичара који није прокоментарисао да Лебронов тим изгледа монструозно, а чак је било и боцкања на Каријев рачун уз подсећање да ће сада најбољи шутер данашњице осетити како је то када игра против звездама накрцаног тима.

Нема апсолутно никакве сумње - Леброн је саставио тим снова. Мало историје и мало хемије. Бар накратко поново ће заиграти са Кајријем Ирвингом, који је побегао из Кливленда летос желећи да изађе из Лебронове сенке, а ту је и Кевин Дурант, због кога се ових дана водила жестока полемика. Односно, да ли ће баш Дурантула бити први пик на премијерном Ол стар Драфту и да ли ће заиграти са Џејмсом. Прогнозе су се, очекивано, испуниле. Мада су Џејмс и Кари добили наређење да не открију редослед избора, Дурант је открио да је Лебронискористио предност првог избора и одмах узео најбољег у оптицају. Чак се Дурант и нашалио на свој рачун тако што је на друштвеним мрежама објавио следећу монтажу.

И ту није крај Леброновом страшном избору. Тим Леброн ће у свом саставу имати и торњеве из Њу Орлеанса - Ентонија Дејвиса и Демаркуса Казинса, а онда и Расела Вестбрука, Кристапса Порзингиса, Вашингтонове близанце Џона Вола и Бредлија Била, те Ламаркус Олдриџ, Виктор Оладипо и саиграч Кевин Лав. Шта друго написати осим - монструозно. Леброн је дефинитивно изабрао много боље појединце. 

„Покушао сам да изаберем све најбоље играче који су били доступни, а могућност да поново играм са Кајријем Ирвингом је посебна за мене. Имаћу могућност да пробудим неке старе успомене“, рекао је Леброн, а онда поменуо и Каријев избор:

„Када је Кари кренуо да бира, сви смо почели да се смејемо јако. Не могу да откријем због чега, али смо се стварно смејали гласно у једном тренутку“.

Оно што је, такође, многима запало за око то што ће се у истом тиму поново наћи Дуранти Вестбрук, који су још од растанка у лошим односима и често су се свађали на утакмицама.

Стеф Кари је бирао скромније од свог највећег супарника, а чини се да је његов тим складнији. Грчки ас Јанис Адетокунбо и Џејмс Харден су највећа имена, уз Џоела Ембидаи Демијана Лиларда. Кари ће играти и са Дрејмондом Грином и Клејем Томпсоном, а у саставу су још и Демар Дерозан, Џими Батлер, Ал Хорфорд и Кајл Лаури. 

Јасно је, далеко скромнији избор најбољег шутера данашњице. 

Ол-стар викенд на програму је 16-18. фебруара у "Стејплс центру" у Лос Анђелесу.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар