Lokalne zajednice traže saradnju

Načelnici oppština Teslić i Ugljevik - Milan Miličević (SDS) i Vasilije Perić  (SDS)i predsjednik Skupštine opštine Berkovići Stefan Muratović (SDS) razgovarali su u Strazburu sa predstavnicima Instituta regija Evrope o projektima značajnim za poboljšanje života u ovim lokalnim zajednicama.

Republika Srpska 13.12.2017 | 15:27
Lokalne zajednice traže saradnju
Predsjednik Instituta regiona Evrope Franc Šausberger rekao je da je ovo prvi put da tri opštine nastupaju zajedno i imaju želju da se uz pomoć prijatelja iz Austrije otvaraju prema Evropi.

On je istakao da će Institut podržati ove opštine i povezati ih i sa drugim partnerima, saopšteno je iz SDS-a.

"Svaka opština je potpisala sporazum o saradnji, čime je i ozvaničeno buduće partnerstvo. Dogovorene su i konkretne oblasti za koje će opštine poslati projektne prijedloge", navodi se u saopštenju.

Iz SDS-a dodaju da je prije mjesec dana u Opatiji održan prvi sastanak lidera ove stranke Vukote Govedarice i Šausbergera, na kome je dogovoreno uspostavljanje saradnje opština iz Republike Srpske, u kojima je na vlasti SDS, sa Institutom regija Evrope.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Luka

13.12.2017 14:46

Svaka cast, gospodo..tako to rade pametni i uspjesni ljudi. Daj nam Boze u I. N. Sarajevu takve politicare i privrednike, a ne kao ovi u nasoj Opstini, prodaj zemlju i to samo nekolicini njihovih "graditelja", uzmi menadzersku proviziju i sve tako redom.

ODGOVORITE