Локалне заједнице траже сарадњу

Начелници оппштина Теслић и Угљевик - Милан Миличевић (СДС) и Василије Перић  (СДС)и предсједник Скупштине општине Берковићи Стефан Муратовић (СДС) разговарали су у Стразбуру са представницима Института регија Европе о пројектима значајним за побољшање живота у овим локалним заједницама.

Република Српска 13.12.2017 | 15:27
Локалне заједнице траже сарадњу
Предсједник Института региона Европе Франц Шаусбергер рекао је да је ово први пут да три општине наступају заједно и имају жељу да се уз помоћ пријатеља из Аустрије отварају према Европи.

Он је истакао да ће Институт подржати ове општине и повезати их и са другим партнерима, саопштено је из СДС-а.

"Свака општина је потписала споразум о сарадњи, чиме је и озваничено будуће партнерство. Договорене су и конкретне области за које ће општине послати пројектне приједлоге", наводи се у саопштењу.

Из СДС-а додају да је прије мјесец дана у Опатији одржан први састанак лидера ове странке Вукоте Говедарице и Шаусбергера, на коме је договорено успостављање сарадње општина из Републике Српске, у којима је на власти СДС, са Институтом регија Европе.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лука

13.12.2017 14:46

Свака цаст, господо..тако то раде паметни и успјесни људи. Дај нам Бозе у И. Н. Сарајеву такве политицаре и привреднике, а не као ови у насој Опстини, продај земљу и то само неколицини њихових "градитеља", узми менадзерску провизију и све тако редом.

ОДГОВОРИТЕ