Stijena uzrok iskakanju voza

Brzi putnički BH voz na relaciji Sarajevo-Čapljina iskočio je u nedjelju naveče iz šina prilikom nailaska na odron kamena-stijene na pruzi u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine u 19:05 sati.

Bosna i Hercegovina 04.12.2017 | 11:58
Stijena uzrok iskakanju voza
Tom prilikom voz je gurao stijenu ispred sebe i oštetio kolosijek u dužini od 150-160 m, a lokomotiva na vozu se otkačila od garniture, iskočila i prevrnula se na bok do korita rijeke Neretve.

Lokomotiva je za sobom povukla prvi vagon od garniture koji je iskočio prema lokalnoj cesti, te još tri vagona.

U momentu vanrednog događaja u vozu je bilo 26 putnika od kojih niko nije povrijeđen.

Svi putnici su zbrinuti i prevezeni do svojih odredišta.

U nesreći je povrijeđen mašinovođa B.Š. koji je upućen u Klinički centar u Mostaru i nalazi se van životne opasnosti.

Na mjesto nesreće izašli su pripadnici policije, vatrogasci i Hitna pomoć HNK, a istražne radnje jutros će obaviti Tužilaštvo HNK.

Željeznice FBiH su formirale komisiju za istraživanje ovog vanrednog događaja u skladu sa uputstvom o postupku za slučaj vanrednog događaja (Uputstvo 79).

Stručne ekipe Željeznica FBiH sa potrebnom mehanizacijom nalaze se na mjestu nesreće u cilju uspostave odvijanja željezničkog saobraćaja na ovoj relaciji koji je za sada u prekidu do daljnjeg.

Do konačne normalizacije, željeznički putnički saobraćaj će se odvijati do Mostara, a dalji nastavak putovanja do Čapljine biće organizovan autobusima.

Po okončanju istrage, javnost će biti detaljnije upoznata sa uzrocima i posljedicama ove željezničke nesreće u kojoj je pričinjena znatna materijalna šteta.

(N1)
(Foto:bljesak.info)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

šuti

04.12.2017 11:26

Kuku majci Željeznica F BiH.

ODGOVORITE
Name

UG

04.12.2017 11:40

Bezi voz u BiH . Idel makar 40 km/h ?

ODGOVORITE
Name

Xp

04.12.2017 12:29

Gledaj na tu brzinu pozitivno. Na 40km/h kako kazes niko nije ozlijedjen. Da nedaj Boze ide 150km/h svi bi izginuli na toj brzini....

ODGOVORITE
Name

Indijanac No1

04.12.2017 14:41

Da se nije HDZ mladež igrala kamena s ramena?

ODGOVORITE