Стијена узрок искакању воза

Брзи путнички БХ воз на релацији Сарајево-Чапљина искочио је у недјељу навече из шина приликом наиласка на одрон камена-стијене на прузи у мјесту Шурманци, три километра од Чапљине у 19:05 сати.

Босна и Херцеговина 04.12.2017 | 11:58
Стијена узрок искакању воза
Том приликом воз је гурао стијену испред себе и оштетио колосијек у дужини од 150-160 м, а локомотива на возу се откачила од гарнитуре, искочила и преврнула се на бок до корита ријеке Неретве.

Локомотива је за собом повукла први вагон од гарнитуре који је искочио према локалној цести, те још три вагона.

У моменту ванредног догађаја у возу је било 26 путника од којих нико није повријеђен.

Сви путници су збринути и превезени до својих одредишта.

У несрећи је повријеђен машиновођа Б.Ш. који је упућен у Клинички центар у Мостару и налази се ван животне опасности.

На мјесто несреће изашли су припадници полиције, ватрогасци и Хитна помоћ ХНК, а истражне радње јутрос ће обавити Тужилаштво ХНК.

Жељезнице ФБиХ су формирале комисију за истраживање овог ванредног догађаја у складу са упутством о поступку за случај ванредног догађаја (Упутство 79).

Стручне екипе Жељезница ФБиХ са потребном механизацијом налазе се на мјесту несреће у циљу успоставе одвијања жељезничког саобраћаја на овој релацији који је за сада у прекиду до даљњег.

До коначне нормализације, жељезнички путнички саобраћај ће се одвијати до Мостара, а даљи наставак путовања до Чапљине биће организован аутобусима.

По окончању истраге, јавност ће бити детаљније упозната са узроцима и посљедицама ове жељезничке несреће у којој је причињена знатна материјална штета.

(Н1)
(Фото:бљесак.инфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

шути

04.12.2017 11:26

Куку мајци Жељезница Ф БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГ

04.12.2017 11:40

Бези воз у БиХ . Идел макар 40 км/х ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xп

04.12.2017 12:29

Гледај на ту брзину позитивно. На 40км/х како казес нико није озлиједјен. Да недај Бозе иде 150км/х сви би изгинули на тој брзини....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац Но1

04.12.2017 14:41

Да се није ХДЗ младеж играла камена с рамена?

ОДГОВОРИТЕ