Krstajić: Dajte braću Ruse u grupu!

"Bratske smo zemlje, imali bi dobru atmosferu", smatra vršilac dužnosti selektora Srbije.  Javio se Krstajić iz Moskve: Dajte mi Rusiju!

Fudbal 30.11.2017 | 16:45
Krstajić: Dajte braću Ruse u grupu!
Tek nešto više od 24 sata ostalo je do žrijeba grupa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Ceremonija počinje u petak u 16 časova, a među predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije u Moskvi je i vršilac dužnosti selektora, Mladen Krstajić, koji je iznio svoje utiske za sajt Saveza.

"Ovdje se osjeća atmosfera Mundijala i zaista je sve teško opisati ako niste na licu mjesta. Došle su delegacije učesnika i osjeća se pozitivna tenzija pred sutrašnji žrijeb. Biti dio ove priče je veliko zadovoljstvo i privilegija", istakao je Krstajić.

Ono što je uvijek zanimljivo pred žrijeb, jesu očekivanja. Krstajić je naveo jedno - Rusiju!

"Da, svi pričaju o tome, izašao sam i ja u susret onima koji su me to pitali, naravno više iz razloga da zadovoljim znatiželju jer će žrijeb na kraju dati odgovor. Volio bih, dakle, da budemo u grupi sa Rusijom, bratske smo zemlje, imali bi dobru atmosferu. A da izdvajam neke druge selekcije, pa svi znamo ko je svjetska klasa i zbilja je nezahvalno da sada biram koja bi nam manje ili više reprezentacija odgovarala. Biće ono što nam je suđeno, kao i svima, žrijeb je isti za sve. Naravno, bilo bi dobro da imamo za rivale selekcije sa kojima možemo da igramo, u smislu da napravimo što bolji rezultat".

Pošto je prestala licitacija imenima trenera koji bi mogli da naslede Slavoljuba Muslina na klupi "orlova", sve više čini se da će Krstajić ostati u ulozi selektora. 

Posebno posle izjava o atmosferi i kvalitetima naše reprezentacije.

"Iskustvo se stiče sa većim brojem utakmica, ali kada pričamo o samom takmičenju, onda u prvi plan stavljam atmosferu, jer bez nje ne možete da napravite ništa. Bez obzira na tim koji imate. Važno je da igrači dišu kao jedan, da postoji poštovanje u njihovom odnosu. Da svaki igrač bude deo tima. A onda će tim da izbaci najbolje pojedince. I to je dobro za Srbiju i za igrače. Moramo biti iskreni u tom odnosu, a to smo pokazali u kvalifikacijama, ali i na minuloj azijskoj turneji gde je postojao strah da će neki igrači podbaciti na ovaj ili onaj način, međutim svi oni su pokazali pravi karakter, da su pravi momci. I meni je veliko zadovoljstvo što sam bio sa njima ovih skoro dve godine a pogotovo na turneji po Kini i Južnoj Koreji. Jednostavno, neko moje viđenje fudbala je da ukoliko želiš rezultat i korak napred, onda je neophodna i sveža krv, a mi imamo mlade igrače koji uz ove starije mogu i moraju da stasavaju. Jednog dana će otići i Ivanović i Kolarov i Stojković..., a dolaze drugi. Zato je azijska turneja i bila prava prilika da pojedinci ostvare debi i pokažu da u budućnosti Srbija može na njih da računa. Posle svega, ja sam ponosan na njihov odnos prema dresu, kao i utisak koji su ostavili", izjavio je Krstajić za sajt FSS.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brooka

30.11.2017 17:10

Kokezin poslušnik...šta ga briga, spisak igrača nije njegova briga!

ODGOVORITE