Крстајић: Дајте браћу Русе у групу!

"Братске смо земље, имали би добру атмосферу", сматра вршилац дужности селектора Србије.  Јавио се Крстајић из Москве: Дајте ми Русију!

Фудбал 30.11.2017 | 16:45
Крстајић: Дајте браћу Русе у групу!
Тек нешто више од 24 сата остало је до жријеба група за Свјетско првенство у Русији 2018. Церемонија почиње у петак у 16 часова, а међу представницима Фудбалског савеза Србије у Москви је и вршилац дужности селектора, Младен Крстајић, који је изнио своје утиске за сајт Савеза.

"Овдје се осјећа атмосфера Мундијала и заиста је све тешко описати ако нисте на лицу мјеста. Дошле су делегације учесника и осјећа се позитивна тензија пред сутрашњи жријеб. Бити дио ове приче је велико задовољство и привилегија", истакао је Крстајић.

Оно што је увијек занимљиво пред жријеб, јесу очекивања. Крстајић је навео једно - Русију!

"Да, сви причају о томе, изашао сам и ја у сусрет онима који су ме то питали, наравно више из разлога да задовољим знатижељу јер ће жријеб на крају дати одговор. Волио бих, дакле, да будемо у групи са Русијом, братске смо земље, имали би добру атмосферу. А да издвајам неке друге селекције, па сви знамо ко је свјетска класа и збиља је незахвално да сада бирам која би нам мање или више репрезентација одговарала. Биће оно што нам је суђено, као и свима, жријеб је исти за све. Наравно, било би добро да имамо за ривале селекције са којима можемо да играмо, у смислу да направимо што бољи резултат".

Пошто је престала лицитација именима тренера који би могли да наследе Славољуба Муслина на клупи "орлова", све више чини се да ће Крстајић остати у улози селектора. 

Посебно после изјава о атмосфери и квалитетима наше репрезентације.

"Искуство се стиче са већим бројем утакмица, али када причамо о самом такмичењу, онда у први план стављам атмосферу, јер без ње не можете да направите ништа. Без обзира на тим који имате. Важно је да играчи дишу као један, да постоји поштовање у њиховом односу. Да сваки играч буде део тима. А онда ће тим да избаци најбоље појединце. И то је добро за Србију и за играче. Морамо бити искрени у том односу, а то смо показали у квалификацијама, али и на минулој азијској турнеји где је постојао страх да ће неки играчи подбацити на овај или онај начин, међутим сви они су показали прави карактер, да су прави момци. И мени је велико задовољство што сам био са њима ових скоро две године а поготово на турнеји по Кини и Јужној Кореји. Једноставно, неко моје виђење фудбала је да уколико желиш резултат и корак напред, онда је неопходна и свежа крв, а ми имамо младе играче који уз ове старије могу и морају да стасавају. Једног дана ће отићи и Ивановић и Коларов и Стојковић..., а долазе други. Зато је азијска турнеја и била права прилика да појединци остваре деби и покажу да у будућности Србија може на њих да рачуна. После свега, ја сам поносан на њихов однос према дресу, као и утисак који су оставили", изјавио је Крстајић за сајт ФСС.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Броока

30.11.2017 17:10

Кокезин послушник...шта га брига, списак играча није његова брига!

ОДГОВОРИТЕ