Malaga kvari Zvezdi planove za Maksimovića!

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović mogao bi da dobije više prostora za igru u Španiji od januara.  Maksa u Pikasovom gradu traži minutažu za Rusiju! Srpski vezista će biti pozajmljen tokom zimskog prelaznog roka.

Fudbal 30.11.2017 | 17:00
Malaga kvari Zvezdi planove za Maksimovića!
Kako prenose lokalni mediji, Malaga je zainteresovana da pozajmi Maksimovića iz Valensije, gde retko dobija šansu ove sezone.

Maksimović je letos tigao na Mestalju iz Astane, ali je počeo samo jednu utakmicu za "Slepe miševe", i to u Kupu kralja.

Ne uspeva da se nametne u prvoj postavi pored Žofrija Kondogbije, Danija Pareha, Karlosa Solera i Andreasa Pereire. 

S druge strane, Malaga se bori za opstanak u LaLigi, u zoni je ispadanja sa samo sedam bodova iz 13 utakmica, a koliko je tim iz Andaluzije nekonkurentan u eliti pokazao je remi sa niželigašem Numansijom (1:1) u Kupu kralja u utorak. 

Maksimović je nedavno najavio da bi u januaru mogao da pređe na pozajmicu u neki klub, a letos je za njega bila zainteresovana Crvena zvezda, u čijoj je omladinskoj školi ponikao. 

On želi veću minutažu na terenu u nastavku sezone kako bi se izborio za mesto u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji predstojećeg leta.

Ozbiljna konkurencija u Valensiji "tera" Maksimovića na pozajmicu.

Srpski vezista Nemanja Maksimović, koga su pojedini mediji dovodili u vezu i sa Crvenom zvezdom, nalazi se i na listi želja Malage, koja će pokušati da ga u januaru dovede na pozajmicu, prenosi španska Marka.

"Slepi miševi" igraju fenomenalno ove sezone, a Maksimović ne može da se izbori za minutažu pored odličnih Žofrija Kondogbije i Danija Pareha koji igraju u paru na sredini terena.

Zbog toga je srpski fudbaler zatražio pozajmicu kako bi imao kontinuitet u igrama i tako izborio mesto među 23 fudbalera naše reprezentacije koji će putovati na Mundijal u Rusiju 2018. godine, a u Malagi, gradu na jugu Španije koji je čuven i po tome što je u njemu rođen jedan od najvećih slikara Pablo Pikaso, bi mu društvo pravio i Zdravko Kuzmanović.

Kako se navodi, pregovori između dva kluba su već počeli, a realizacija transfera trebalo bi da usledi već u prvim danima zimskog prelaznog roka.

Maksimović je ovog leta stigao u Valensiju iz Astane kao slobodan igrač, a za sada je u Primeri odigrao samo četiri meča na kojima je prikupio svega 40 minuta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar