Gatuzo: Protiv Beneventa kao u finalu Mundijala!

Novi trener Milana Đenaro Gatuzo rekao je da u Seriji A nema lakih utakmica i da debi protiv Beneventa očekuje kao da je u pitanju finale Mundijala.

Fudbal 30.11.2017 | 15:00
Gatuzo: Protiv Beneventa kao u finalu Mundijala!
Đenaro Gatuzo preuzeo je ekipu Milana i nalazi se pred velikim izazovom. Kao igrač znao je kako tim "diše", a sada će biti taj koji će sve to kontrolisati.

"Ovo je važan dan za mene, ali tu je i velika odgovornost. Postoji mnogo posla koji treba da uradimo, ali je zadovoljstvo raditi sa ovim mladim momcima. Ovaj tim ima mnogo kvaliteta, samo treba dobro i mnogo da radimo, da postanemo tim i igramo kao tim", istakao je 39-godišnji Gatuzo, koji je kao igrač u Milanu proveo 13 godina i osvojio 10 trofeja, uključujući dve Lige šampiona i dve titule Serije A.

On je naveo da neće mnogo menjati sastav ekipe.

"Imam odličan odnos sa Vićencom Montelom koga nasleđujem na klupi, iako su nam koncepti različiti. Dopada mi se kako izgleda tim, ali ćemo morati da budemo konkretniji u napadu i na tome ćemo poraditi. U odbrani ćemo igrati sa trojicom igrača, a Leonardo Bonući će ostati kapiten ekipe", naveo je bivši as Milana.

On je dodao da sa nestrpljem i velikim ushićenjem dočekuje debi na klupi milanskog tima. Iako se od njega očekuje da obezbedi mesto koje vodi u Ligu šampiona, on kaže da trenutno ne razmišlja o tome.

"Sada nije vreme da razmišljamo o poziciji na tabeli i Ligi šampiona. Skoncentrisan sam isključivo na meč sa Beneventom. Za mene je taj duel kao finale Svetskog prvenstva", naveo je novi šef struke "crveno-crnih" uoči duela sa poslednjeplasiranim timom Serije A.

Na terenu je bio ratnik, a čelni ljudi Milana očekuju da tu energiju prenese i na igrače.

"Ovde sam proživeo najlepše stvari u karijeri i sada kada uđem u trening kamp osećam te duboke emocije i istu strast kao kada sam bio igrač".



On je otkrio da je obavio i veoma važan razgovor pred veliku avanturu koja počinje u njegovoj karijeri.

"Razgovarao sam sa svojim predsednikom Silvijom Berluskonijem, jednim od najvećih pobednika svih vremena. Pričali smo o DNK Milana. On je veliki poznavalac fudbala i pažljivo sam ga slušao".

Sadašnji čelnici naveli su da Gatuzo nije bio "ishitreno rešenje", već neko o kome se dugo razgovaralo.

"Rino Gatuzo poznaje ovaj klub, ovu svlačionicu bolje od bilo koga i nije slučajno odabran za mesto trenera. To je odluka koju nismo doneli na prečac", saopštio je generalni menadžer kluba Marko Fazone, napomenuvši da svi u klubu imaju veliko poverenje u Gatuza, kao i da mu nije nametnut teret uspeha.

"Razgovori sa njim išli su u pravom smeru, on ima neophodnu strast, dobru viziju i optimističan stav. Želimo mu mnogo sreće i nadamo se da će iskoristiti ovu priliku na najbolji način. Na kraju sezone analiziraćemo kako su se stvari odvijale, pa ako budemo svi zadovoljni produžićemo saradnju", otkrio je čelnik Milana.

Ljubimac navijača Milana, čovek koji je crveno-crni dres nosio punih 13 sezona i osvojio deset trofeja, uključujući dve Lige šampiona i dva Skudeta, istakao je da će Leonardo Bonuči zadržati kapitensku traku, kao i da ga Frenk Kesi podseća na njega.

Gatuzo je trenersku karijeru započeo 2013. godine kao igrač-menadžer u Sionu, zatim nastavio u Palermu i OFI sa Krita, potom u Pizi, a na klupu prvog tima MIlana dolazi iz "Primavera" tima, druge ekipe 'rosonera'.

Popularni 'Rino' je za reprezentaciju Italije odigrao 73 utakmice, postigao jedan gol i osvojio Mundijal u Nemačkoj 2006. godini.

Benevento je izgubio svih 14 mečeva dosadašnjeg toka Kalča.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar