Гатузо: Против Беневента као у финалу Мундијала!

Нови тренер Милана Ђенаро Гатузо рекао је да у Серији А нема лаких утакмица и да деби против Беневента очекује као да је у питању финале Мундијала.

Фудбал 30.11.2017 | 15:00
Гатузо: Против Беневента као у финалу Мундијала!
Ђенаро Гатузо преузео је екипу Милана и налази се пред великим изазовом. Као играч знао је како тим "дише", а сада ће бити тај који ће све то контролисати.

"Ово је важан дан за мене, али ту је и велика одговорност. Постоји много посла који треба да урадимо, али је задовољство радити са овим младим момцима. Овај тим има много квалитета, само треба добро и много да радимо, да постанемо тим и играмо као тим", истакао је 39-годишњи Гатузо, који је као играч у Милану провео 13 година и освојио 10 трофеја, укључујући две Лиге шампиона и две титуле Серије А.

Он је навео да неће много мењати састав екипе.

"Имам одличан однос са Вићенцом Монтелом кога наслеђујем на клупи, иако су нам концепти различити. Допада ми се како изгледа тим, али ћемо морати да будемо конкретнији у нападу и на томе ћемо порадити. У одбрани ћемо играти са тројицом играча, а Леонардо Бонући ће остати капитен екипе", навео је бивши ас Милана.

Он је додао да са нестрпљем и великим усхићењем дочекује деби на клупи миланског тима. Иако се од њега очекује да обезбеди место које води у Лигу шампиона, он каже да тренутно не размишља о томе.

"Сада није време да размишљамо о позицији на табели и Лиги шампиона. Сконцентрисан сам искључиво на меч са Беневентом. За мене је тај дуел као финале Светског првенства", навео је нови шеф струке "црвено-црних" уочи дуела са последњепласираним тимом Серије А.

На терену је био ратник, а челни људи Милана очекују да ту енергију пренесе и на играче.

"Овде сам проживео најлепше ствари у каријери и сада када уђем у тренинг камп осећам те дубоке емоције и исту страст као када сам био играч".



Он је открио да је обавио и веома важан разговор пред велику авантуру која почиње у његовој каријери.

"Разговарао сам са својим председником Силвијом Берлусконијем, једним од највећих победника свих времена. Причали смо о ДНК Милана. Он је велики познавалац фудбала и пажљиво сам га слушао".

Садашњи челници навели су да Гатузо није био "исхитрено решење", већ неко о коме се дуго разговарало.

"Рино Гатузо познаје овај клуб, ову свлачионицу боље од било кога и није случајно одабран за место тренера. То је одлука коју нисмо донели на пречац", саопштио је генерални менаџер клуба Марко Фазоне, напоменувши да сви у клубу имају велико поверење у Гатуза, као и да му није наметнут терет успеха.

"Разговори са њим ишли су у правом смеру, он има неопходну страст, добру визију и оптимистичан став. Желимо му много среће и надамо се да ће искористити ову прилику на најбољи начин. На крају сезоне анализираћемо како су се ствари одвијале, па ако будемо сви задовољни продужићемо сарадњу", открио је челник Милана.

Љубимац навијача Милана, човек који је црвено-црни дрес носио пуних 13 сезона и освојио десет трофеја, укључујући две Лиге шампиона и два Скудета, истакао је да ће Леонардо Бонучи задржати капитенску траку, као и да га Френк Кеси подсећа на њега.

Гатузо је тренерску каријеру започео 2013. године као играч-менаџер у Сиону, затим наставио у Палерму и ОФИ са Крита, потом у Пизи, а на клупу првог тима МИлана долази из "Примавера" тима, друге екипе 'росонера'.

Популарни 'Рино' је за репрезентацију Италије одиграо 73 утакмице, постигао један гол и освојио Мундијал у Немачкој 2006. години.

Беневенто је изгубио свих 14 мечева досадашњег тока Калча.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар