Ko će prvi u EU: Srbija u vođstvu

Srbija vodi u anketi o najvećim šansama kandidata i potencijalnih kandidata sa Balkana za ulazak u Evropsku uniju, koju je evropski magazin "Vokal Jurop" postavio na svom nalogu na Twitteru.

Svijet 16.11.2017 | 11:30
Ko će prvi u EU: Srbija u vođstvu
U anketi "Ko je bliži članstvu u EU" do sada je učestvovalo 1.870 korisnika ove društvene mreže, a do kraja glasanja ostao je još 21 sat.

Prema trenutnom stanju, Srbija je prva sa 47 odsto glasova, Makedonija druga sa 22, Albanija treća sa 16 odsto, a iz ankete su izostavljeni Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Izvor: Tanjug

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Realno

16.11.2017 10:56

Mora srbijica voditi kad je vucko sve prizno i sve prodo za fotelju ode Kosovo

ODGOVORITE
Name

re

16.11.2017 11:09

Srbi bi dupe dali samo da dozu do para Evropskih...

Name

Laz

17.11.2017 17:53

Daj ne pricaj glupost. Nije on nista dao. Dali su prije njega sve. Ne lupetaj kada nista ne znas.

Name

jao

16.11.2017 11:10

Netreba niko.

ODGOVORITE
Name

Milorad

16.11.2017 11:13

Crna Gora ulazi prva a zatim se ništa nezna. Srbija mora uskladiti politiku sa politikom EU, mora potpisati obavezujuči dokument o normalizaciji odnosa sa Kosovom, a to je uvjeti da se Srbija primi u EU.To je danas izjavio Vučić za portal RTS-je.

ODGOVORITE
Name

Mm

16.11.2017 11:18

Bosnu Kontrolise vec EU pogledajte tko je na celu Bosne (Incko) nista se ne moze odluciti bez Eu.

ODGOVORITE
Name

Srbijanac

16.11.2017 11:25

Da bi jedna drzava postala punopravna clanica EU uslov je da ima jasno utvrdjenu granicu. Prema EU mi nemamo jasno utvrdjenu granicu sve dok ne priznamo teritorijalnu i formalno-pravnu nezavisnost Kosova. Veoma jednostavno i ujedno odgovor oko cele te EU drame o kojoj se prica godinama. Karta na koju se igra je da stanovnistvo bivse YU veoma brzo zaboravlja i tako i pokusavaju da proguraju taj "vruci krompir". Dok se ne promeni Ustav i izbaci klauzula o Kosovu, nakon cega se ocekuje formalno pravno priznanje - nema EU. To je to. Pre nekoliko godina se pominjao jedan scenario u EU - absorbcija svih zemalja Balkana u jednom trenutku kao celine (cime bi se "ponistile sve postojece granice i tekuci problemi vezani za iste) - ali se izgleda od toga odustalo. Neosporno je da postoje dvostruki kriterijumi kada se pristupa Srbiji i nekim drugim regionima u Evropi ali i mi sami smo poprilicno doprineli tome baveci se svakodnevnom politikom bez ikakvog dugorocnog cilja i stretegije. Osetljiva pitanja se guraju pod tepih i ceka da "protok vremena" resi situaciju. Nesumnjivo da smo jos uvek pod jakim uticajem stranog faktora po jednom od modela "neokolonijalizma" i to se ne dovodi u pitanje, ali imamo i mi udela u tom "kolacu".

ODGOVORITE