Ко ће први у ЕУ: Србија у вођству

Србија води у анкети о највећим шансама кандидата и потенцијалних кандидата са Балкана за улазак у Европску унију, коју је европски магазин "Вокал Јуроп" поставио на свом налогу на Тwиттеру.

Свијет 16.11.2017 | 11:30
Ко ће први у ЕУ: Србија у вођству
У анкети "Ко је ближи чланству у ЕУ" до сада је учествовало 1.870 корисника ове друштвене мреже, а до краја гласања остао је још 21 сат.

Према тренутном стању, Србија је прва са 47 одсто гласова, Македонија друга са 22, Албанија трећа са 16 одсто, а из анкете су изостављени Босна и Херцеговина и Црна Гора.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Реално

16.11.2017 10:56

Мора србијица водити кад је вуцко све призно и све продо за фотељу оде Косово

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.11.2017 11:09

Срби би дупе дали само да дозу до пара Европских...

Name

Лаз

17.11.2017 17:53

Дај не прицај глупост. Није он ниста дао. Дали су прије њега све. Не лупетај када ниста не знас.

Name

јао

16.11.2017 11:10

Нетреба нико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

16.11.2017 11:13

Црна Гора улази прва а затим се ништа незна. Србија мора ускладити политику са политиком ЕУ, мора потписати обавезујучи документ о нормализацији односа са Косовом, а то је увјети да се Србија прими у ЕУ.То је данас изјавио Вучић за портал РТС-је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

16.11.2017 11:18

Босну Контролисе вец ЕУ погледајте тко је на целу Босне (Инцко) ниста се не мозе одлуцити без Еу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србијанац

16.11.2017 11:25

Да би једна дрзава постала пуноправна цланица ЕУ услов је да има јасно утврдјену границу. Према ЕУ ми немамо јасно утврдјену границу све док не признамо територијалну и формално-правну независност Косова. Веома једноставно и уједно одговор око целе те ЕУ драме о којој се прица годинама. Карта на коју се игра је да становниство бивсе YУ веома брзо заборавља и тако и покусавају да прогурају тај "вруци кромпир". Док се не промени Устав и избаци клаузула о Косову, након цега се оцекује формално правно признање - нема ЕУ. То је то. Пре неколико година се помињао један сценарио у ЕУ - абсорбција свих земаља Балкана у једном тренутку као целине (циме би се "понистиле све постојеце границе и текуци проблеми везани за исте) - али се изгледа од тога одустало. Неоспорно је да постоје двоструки критеријуми када се приступа Србији и неким другим регионима у Европи али и ми сами смо поприлицно допринели томе бавеци се свакодневном политиком без икаквог дугороцног циља и стретегије. Осетљива питања се гурају под тепих и цека да "проток времена" реси ситуацију. Несумњиво да смо јос увек под јаким утицајем страног фактора по једном од модела "неоколонијализма" и то се не доводи у питање, али имамо и ми удела у том "колацу".

ОДГОВОРИТЕ