Slučaj "Agrokor": Todoriću zatvor

Vlasniku "Agrokora" Ivici Todoriću, prvooptuženom u aferi u vezi sa ovim koncernom, određen je istražni zatvor zbog mogućeg uticaja na svjedoke, a u njegovom slučaju tužilaštvo predlaže saslušanje 33 svjedoka, među kojima je bivši gradonačelnik Zagreba Branko Mikša.

Region 02.11.2017 | 10:34
Slučaj "Agrokor": Todoriću zatvor
Sud smatra da bi boravkom na slobodi Todorić mogao da utiče na 17 svjedoka, javili su hrvatski mediji.

Todorić je još nedostupan hrvatskom pravosuđu, a Interpol je 25. oktobra za njim raspisao crvenu međunarodnu potjernicu.

Među svjedocima, za koje sud smatra da postoji opasnost da bi Todorić na njih mogao da utiče, su Ante Todorić, Stjepan Ledić, Igor Čičak, Saša Galić i Gordan Radin, koji su bili članovi uprave "Agrokora", te su svakodnevno u kontaktu sa Todorićem.

Dosadašnja istraga otkrila je da je "Agrokor" funkcionisao na čudan način, a neki svjedoci rekli su da sjednice uprave nisu održavane, te da ne postoje zapisnici.

Među svjedocima za koje sud smatra da bi Todorić boravkom na slobodi mogao da utiče na njih, su i Branko Mikša, Mirko Novosel, Tatjana Rukavina, Viktorija Svič, Hans Kristijan Jakobson i Giles Andre Rodžer Metetal, koji su bili članovi nadzornog odbora.

Todoriću je istražni zatvor određen i zbog mogućeg uticaja na Branka Tarnika, dugogodišnjeg direktora finansija "Agrokora", koji je povezan i sa poslovanjem "Agrokora AG" sa sjedištem u Švajcarskoj.

Ispitivanje svjedoka ne može početi dok rješenje o istrazi ne postane pravomoćno, što se još nije dogodilo.

Todorić je jedini osumnjičeni u aferi "Agrokor" za kojeg je zatražen istražni zatvor, a Državno tužilaštvo Hrvatske tereti ga za pronevjeru više od milijardu kuna /130 miliona evra/.

Vlasnik "Agrokora" ranije je saopštio da će se vratiti u Hrvatsku kada prikupi dokaze da nije kriv.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar