Učenici u posjeti Sberbanci

Sberbank a. d. Banja Luka je u nizu aktivnosti povodom Dana štednje ugostila učenike petog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“.

Republika Srpska 02.11.2017 | 07:30
Učenici u posjeti Sberbanci
Razred je imao priliku da se kroz zanimljivu bankarsku rutu upozna sa radom i načinom funkcionisanja banke, te da dobiju informacije o tome koliki je zaista značaj novca i štednja. Na njihovoj bankarskoj ruti ih je pratio i Nidžo Radoznalac, kao i zaposleni Sberbank a.d. Banja Luka, a tokom cijele posjete su svojim domaćinima postavljali pitanja o novcu i poslovima u banci. Učenici su nakon obilaska, u razgovoru uz slatkiše, pokazali veliku radost i radoznalost zbog činjenice da su bili u prilici da vide kako to zaista banka posluje.

Sanja Vasilić, portparol Sberbank a.d. Banjaluka je ovom prilikom istakla da je posjeta učenika bila veliko zadovoljstvo za zaposlene.

„Za nas je Svjetski dan štednje povod da već drugu godinu za redom organizujemo Dan otvorenih vrata i pozovemo razred jedne Osnovne škole da nas posjete. Veoma je značajno da se djeci već od malih nogu objasni značaj i pojam štednje, trebamo razgovarati o potrošnji uopšte a pogotovo o potrošnji novca, kako bi već tada stekli osjećaj odgovornosti i navike koje će im pomoći i olakšati osamostaljivanje i donošenje odluka“, rekla je Vasilić.

Ona je ovom prilikom podsjetila da je Dan štednje za Sberbank a.d. Banjaluka veoma bitan, jer je upravo štednja za građane poseban oblik investiranja u vlastitu budućnost.

„Ovo je prilika da podsjetimo i na stavku da već 93. godinu za redom veliki broj zemalja na planeti svakog 31. oktobra obilježava Svjetski dan štednje. Svaki put na ovaj značajan datum se finasijske institucije širom svijeta trude da maksimalno skrenu pažnju na način raspodjele svih resursa kojima raspolažemo i izmjenu stava o njihovom korištenju“, objasnila je Vasilić.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

03.11.2017 11:32

Ovo je odlično. Treba djecu od malih nogu učiti da će samo pomoću kredita u ovoj državi imati hljeba.

ODGOVORITE