Ученици у посјети Сбербанци

Сбербанк а. д. Бања Лука је у низу активности поводом Дана штедње угостила ученике петог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“.

Република Српска 02.11.2017 | 07:30
Ученици у посјети Сбербанци
Разред је имао прилику да се кроз занимљиву банкарску руту упозна са радом и начином функционисања банке, те да добију информације о томе колики је заиста значај новца и штедња. На њиховој банкарској рути их је пратио и Ниџо Радозналац, као и запослени Сбербанк а.д. Бања Лука, а током цијеле посјете су својим домаћинима постављали питања о новцу и пословима у банци. Ученици су након обиласка, у разговору уз слаткише, показали велику радост и радозналост због чињенице да су били у прилици да виде како то заиста банка послује.

Сања Василић, портпарол Сбербанк а.д. Бањалука је овом приликом истакла да је посјета ученика била велико задовољство за запослене.

„За нас је Свјетски дан штедње повод да већ другу годину за редом организујемо Дан отворених врата и позовемо разред једне Основне школе да нас посјете. Веома је значајно да се дјеци већ од малих ногу објасни значај и појам штедње, требамо разговарати о потрошњи уопште а поготово о потрошњи новца, како би већ тада стекли осјећај одговорности и навике које ће им помоћи и олакшати осамостаљивање и доношење одлука“, рекла је Василић.

Она је овом приликом подсјетила да је Дан штедње за Сбербанк а.д. Бањалука веома битан, јер је управо штедња за грађане посебан облик инвестирања у властиту будућност.

„Ово је прилика да подсјетимо и на ставку да већ 93. годину за редом велики број земаља на планети сваког 31. октобра обиљежава Свјетски дан штедње. Сваки пут на овај значајан датум се финасијске институције широм свијета труде да максимално скрену пажњу на начин расподјеле свих ресурса којима располажемо и измјену става о њиховом кориштењу“, објаснила је Василић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

03.11.2017 10:32

Ово је одлично. Треба дјецу од малих ногу учити да ће само помоћу кредита у овој држави имати хљеба.

ОДГОВОРИТЕ