Todorić optužuje vladu za kriminal

Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić, za kojim je izdat evropski nalog za hapšenje, optužio je hrvatsku Vladu da je pokrovitelj i zaštitnik kriminalnih aktivnosti kojima se iz ovog koncerna nezakonito izvlače desetine miliona evra.

Region 24.10.2017 | 18:53
Todorić optužuje vladu za kriminal
Todorić, koji je osumnjičen za pronevjeru više od milijardu kuna /oko 130 miliona evra/, tvrdi da vanredna uprava "Agrokora", pod pokriviteljstvom Vlade sprovodi pljačku privatne imovine omogućenu neustavnim "Leks Agrokorom".

On navodi da je hrvatska Vlada pokrenula politički montiran proces protiv i ljudi koji su stvorili "Agrokor" kako bi sakrila tragove kriminala.

"Političkim dekretom optužuju me za djela koja nemaju nikakve veze sa stvarnošću, pokušavajući pritom pronaći političku žrtvu kroz montirani proces kako bi me onemogućili da se branim od nakaradnih optužbi", napisao je Todorić na svom blogu.

On navodi da je "obim kriminala ozakonjenog neustavnim `Leks Agrokorom` toliko velik da nikakva politika više neće moći da ga sakrije", te da Ramljak i ministar privrede Martina Dalić, koje podržava hrvatski premijer Andrej Plenković "postaju učesnici udruženog zločinačkog poduhvata".

"Najnovija saznanja o kriminalnom pogodovanju fondu `Knajthed`, kojem je `Agrokor` otkupio obveznice po nominalnoj vrijednosti od 268 miliona evra, odnosno po cijeni preplaćenoj 3,5 puta, najbolje otkriva kriminalnu pozadinu i plan zločinačke organizacije koja ga sprovodi", navodi Todorić.

On je poručio da neće prestati da se boriti za istinu i da neće ćutati i gledati kako ga političkim progonom proglašavaju krivim bez suđenja.

Todorić je ranije saopštio da će se vratiti u Hrvatsku kada prikupi dokaze da nije kriv.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

075

24.10.2017 17:10

Todorić u Beogradu , Gucić u Beogradu .....Kutle u Sarajevu itd.. sve teške domoljubne Hrvatine ....nakon pljačke pod plaštom hrvatstva,demokršćana, vjernika i domoljuba - magla u pravcu istoka !!

ODGOVORITE
Name

Čikago.

05.11.2017 23:10

SVOJI NA SVOME!!!!.Sjećam se kada su po Hrvatskoj Šakom i kapom Lešinari dobijali od HDZ-a Radnički plijen i znoj,kad je KUTLE izjavio u jednom hr-listu da ni sam nezna sa čim raspolaže,i gdje ima opljačkanog kapitala.