LE - Milojević: Neka i sada jedan Savić postigne gol!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nada se da će i sadašnju ekipu pamtiti po dobrom rezultatu protiv Arsenala, poput one iz 1978. godine.

Fudbal 19.10.2017 | 10:15
LE - Milojević: Neka i sada jedan Savić postigne gol!
Ta generacija je eliminisala londonski klub u Kupu UEFA.

Ujedno, on je istakao da će rasprodat stadion i podrška 52.000 navijača biti od velikog značaja ka tom podvigu.

"Konačno možemo da pričamo o ovom spektaklu, dolazi nam jedna od najvećih svetskih ekipa iz najjačeg takmičenja. Hteli smo baš Arsenal, potrebne su nam takve utakmice, a Zvezdina istorija sigurno ne zaostaje za Arsenalovom. Gledaćemo da im se suprostavimo na najbolji način, dodatni motiv nije potreban pred punim tribinama i verujem svojim igračima", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On ne smatra da odsustvo pojedinih standardnih prvotimaca londonskog tima znači potcenjivanje Crvene zvezde.

"Arsenal i Venger nikoga ne potcenjuju, igraju dosta takmičenja, već se drže svoje filozofije. Ne mislim da imaju kombinovan sastav, koji god igrač da izađe na teren biće deo moćnog tima".

Zbog povreda sigurno neće igrati Nemanja Milić, Rikardinjo i Abraham Frimpong, dok se situacija oko oporavka Gelora Kange popravlja.

"Videćemo kakva je situacija sa njim, vuče povredu od Kelna. Znaćemo večeras više o tome".

Na pitanje novinara da li je Milojević uvežbavao čuvenu akciju iz Londona kada je legendarni Dušan Savić golom u finišu izbacio Arsenal iz UEFA kupa 1978. godine.

"Nismo uvežbavali tu akciju i ne bih da otkrivam šta smo spremili. Ako je tata dao, neka sada postigne gol sin", uz osmeh je odgovorio trener Zvezde i poželeo da se Vujadin Savić upiše u strelce.

Britanski novinari podsetili su Milojevića na činjenicu da Arsenal beleži slabije rezultate u gostima, ali je on odbacio poređenje engleskog šampionata i Lige Evrope.

"Iskusna su ekipa, kada pričamo o porazima Arsenala zabeleženi su u Premijer ligi, a ona nema dodirnih tačaka. Možda rasterećenije igraju u LE, prvi su na tabeli grupe i favoriti su. Atmosfera će biti vruća za goste, da li će to biti problem za Arsenal? Nadam se da hoće".

Milojevića je posebno obradovalo to što su igrači iz 1978. godine dali podršku njegovim izabranicima pre duela.

"Bilo mi je puno srce kad sam video tu ekipu, ono što sam slušao od oca kada sam bio dete. Juče sam imao sreću i privilegiju da ih vidim na bini. Ti trenuci ne mogu da se kupe i plate, nadam se da će i našu generaciju pamtiti po lepom".



Milojević se saglasio sa rečima kapitena Nenada Milijaša da remijem ne bi bio zadovoljan.

"Ne bih unapred prihvatio bod, iako bi nam značio. Ne igramo na remi, ne želimo da izgubimo nadu u pobedu, mislim da većina saigrača tako razmišlja. Imamo šansu da se suprostavimo velikom rivalu i budemo deo spektakla", rekao je Milijaš.

Prema njegovim rečima niko iz tabora crveno-belih se ne boji Arsenala.

"Arsenal je jedan od najjačih timova sveta, moji mladi drugari imaju priliku da igraju utakmicu za pamćenje. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, onako kako znamo i to nam je donosilo rezultate, zašto ne bi i protiv Arsenala. Respektujemo ih, ali se ne plašimo", kazao je Milijaš.

Utakmica 3. kola H grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Arsenala igra se u četvrtak od 19 sati.

Grupna faza Lige Evrope, treće kolo:

grupa H:
19.00 Crvena Zvezda – Arsenal
19.00 BATE Borisov – Keln

tabela:
1. Arsenal 2 2 0 0 7:3 6
2. Crvena zvezda 2 1 1 0 2:1 4
3. BATE Borisov 2 0 1 1 3:5 1
4. Keln 2 0 0 2 1:4 0

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar