ЛЕ - Милојевић: Нека и сада један Савић постигне гол!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић нада се да ће и садашњу екипу памтити по добром резултату против Арсенала, попут оне из 1978. године.

Фудбал 19.10.2017 | 10:15
ЛЕ - Милојевић: Нека и сада један Савић постигне гол!
Та генерација је елиминисала лондонски клуб у Купу УЕФА.

Уједно, он је истакао да ће распродат стадион и подршка 52.000 навијача бити од великог значаја ка том подвигу.

"Коначно можемо да причамо о овом спектаклу, долази нам једна од највећих светских екипа из најјачег такмичења. Хтели смо баш Арсенал, потребне су нам такве утакмице, а Звездина историја сигурно не заостаје за Арсеналовом. Гледаћемо да им се супроставимо на најбољи начин, додатни мотив није потребан пред пуним трибинама и верујем својим играчима", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он не сматра да одсуство појединих стандардних првотимаца лондонског тима значи потцењивање Црвене звезде.

"Арсенал и Венгер никога не потцењују, играју доста такмичења, већ се држе своје филозофије. Не мислим да имају комбинован састав, који год играч да изађе на терен биће део моћног тима".

Због повреда сигурно неће играти Немања Милић, Рикардињо и Абрахам Фримпонг, док се ситуација око опоравка Гелора Канге поправља.

"Видећемо каква је ситуација са њим, вуче повреду од Келна. Знаћемо вечерас више о томе".

На питање новинара да ли је Милојевић увежбавао чувену акцију из Лондона када је легендарни Душан Савић голом у финишу избацио Арсенал из УЕФА купа 1978. године.

"Нисмо увежбавали ту акцију и не бих да откривам шта смо спремили. Ако је тата дао, нека сада постигне гол син", уз осмех је одговорио тренер Звезде и пожелео да се Вујадин Савић упише у стрелце.

Британски новинари подсетили су Милојевића на чињеницу да Арсенал бележи слабије резултате у гостима, али је он одбацио поређење енглеског шампионата и Лиге Европе.

"Искусна су екипа, када причамо о поразима Арсенала забележени су у Премијер лиги, а она нема додирних тачака. Можда растерећеније играју у ЛЕ, први су на табели групе и фаворити су. Атмосфера ће бити врућа за госте, да ли ће то бити проблем за Арсенал? Надам се да хоће".

Милојевића је посебно обрадовало то што су играчи из 1978. године дали подршку његовим изабраницима пре дуела.

"Било ми је пуно срце кад сам видео ту екипу, оно што сам слушао од оца када сам био дете. Јуче сам имао срећу и привилегију да их видим на бини. Ти тренуци не могу да се купе и плате, надам се да ће и нашу генерацију памтити по лепом".



Милојевић се сагласио са речима капитена Ненада Милијаша да ремијем не би био задовољан.

"Не бих унапред прихватио бод, иако би нам значио. Не играмо на реми, не желимо да изгубимо наду у победу, мислим да већина саиграча тако размишља. Имамо шансу да се супроставимо великом ривалу и будемо део спектакла", рекао је Милијаш.

Према његовим речима нико из табора црвено-белих се не боји Арсенала.

"Арсенал је један од најјачих тимова света, моји млади другари имају прилику да играју утакмицу за памћење. Надам се да ћемо пружити добру партију, онако како знамо и то нам је доносило резултате, зашто не би и против Арсенала. Респектујемо их, али се не плашимо", казао је Милијаш.

Утакмица 3. кола Х групе Лиге Европе између Црвене звезде и Арсенала игра се у четвртак од 19 сати.

Групна фаза Лиге Европе, треће коло:

група Х:
19.00 Црвена Звезда – Арсенал
19.00 БАТЕ Борисов – Келн

табела:
1. Арсенал 2 2 0 0 7:3 6
2. Црвена звезда 2 1 1 0 2:1 4
3. БАТЕ Борисов 2 0 1 1 3:5 1
4. Келн 2 0 0 2 1:4 0

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар