Velika šansa za Srbiju! Svilari “ignorišu“ selektora Belgije!

On ljutito uzvraća: Zvao sam Mileta 10 puta, ostavljao poruke. . . ! Jasno je samo da odnosi nisu dobri. . .

Fudbal 18.10.2017 | 23:30
Velika šansa za Srbiju! Svilari “ignorišu“ selektora Belgije!
Otac Srbin, majka Belgijanka, detinjstvo provedeno u Antverpenu... I samim tim detinjstvo u mlađim belgijskim selekcijama. Redovan je Mile Svilar bio na U16, pa U17, zatim U18 i na kraju U19 nivou, ali odnosi sa Fudbalskim savezom nikada nisu bili toliko loši kao danas. Doduše, počelo je još ranije, pa da se vratimo na početak.

Svilar, naime, prema rečima oca Ratka nije bio pozivan u reprezentativne selekcije Belgije još otkako je letos, posle prilično neprijatnog rastanka sa Anderlehtom, otišao u Benfiku.

"Čudno. Ali nismo čuli ni glasa. Da li su tu postojali nekakvi uticaji na selektora? Ne znam. Ali imamo vremena. I dalje možemo da promenimo reprezentaciju. Videćemo ko će da se javi: Srbija ili Belgija", prenose belgijski mediji Ratkove reči.

Međutim, Gert Verhejen, selektor U19 selekcije, ne ostaje dužan. I ne krije da je prilično razočaran.

"Početkom septembra smo igrali turnir u Finskoj. Pošto je Mile Svilar bio zauzet transferom želeo sam da porazgovaram sa njim oko toga da li mi je na raspolaganju za reprezentaciju. Čisto da vidim kako se oseća, da li je sve u redu, da li treba da za taj jedan put zovem nekog drugog igrača. Zvao sam ga 10 puta, ostavljao poruke na govornoj pošti. Nije odgovarao. Onda sam izvukao svoje zaključke. I nema veze. Svako ko se smatra odraslim mora da bude dovoljno zreo da se javi treneru. Ko ga ignoriše, neće dobijati pozive", uzvratio je Verhejen, koji ne krije ni da je ljut na Mileta što dozvoljava ocu da mu se previše meša u karijeru.

Mada bi u tim godinama možda bilo i suludo da to ne radi. Bilo kako, Verhejen je Svilara precrtao.

"Rekao sam i Filipu de Vildeu (treneru golmana u U21 reprezentaciji): Zovi ga slobodno, ja više neću".



Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realno

19.10.2017 07:13

Čuj majka Belgijanka, a majka Marjana mu iz Trnova, rođena sestra Siniše Aškrabe, nekadašnjeg fudbalera Želje...

ODGOVORITE