Велика шанса за Србију! Свилари “игноришу“ селектора Белгије!

Он љутито узвраћа: Звао сам Милета 10 пута, остављао поруке. . . ! Јасно је само да односи нису добри. . .

Фудбал 18.10.2017 | 23:30
Велика шанса за Србију! Свилари “игноришу“ селектора Белгије!
Отац Србин, мајка Белгијанка, детињство проведено у Антверпену... И самим тим детињство у млађим белгијским селекцијама. Редован је Миле Свилар био на У16, па У17, затим У18 и на крају У19 нивоу, али односи са Фудбалским савезом никада нису били толико лоши као данас. Додуше, почело је још раније, па да се вратимо на почетак.

Свилар, наиме, према речима оца Ратка није био позиван у репрезентативне селекције Белгије још откако је летос, после прилично непријатног растанка са Андерлехтом, отишао у Бенфику.

"Чудно. Али нисмо чули ни гласа. Да ли су ту постојали некакви утицаји на селектора? Не знам. Али имамо времена. И даље можемо да променимо репрезентацију. Видећемо ко ће да се јави: Србија или Белгија", преносе белгијски медији Раткове речи.

Међутим, Герт Верхејен, селектор У19 селекције, не остаје дужан. И не крије да је прилично разочаран.

"Почетком септембра смо играли турнир у Финској. Пошто је Миле Свилар био заузет трансфером желео сам да поразговарам са њим око тога да ли ми је на располагању за репрезентацију. Чисто да видим како се осећа, да ли је све у реду, да ли треба да за тај један пут зовем неког другог играча. Звао сам га 10 пута, остављао поруке на говорној пошти. Није одговарао. Онда сам извукао своје закључке. И нема везе. Свако ко се сматра одраслим мора да буде довољно зрео да се јави тренеру. Ко га игнорише, неће добијати позиве", узвратио је Верхејен, који не крије ни да је љут на Милета што дозвољава оцу да му се превише меша у каријеру.

Мада би у тим годинама можда било и сулудо да то не ради. Било како, Верхејен је Свилара прецртао.

"Рекао сам и Филипу де Вилдеу (тренеру голмана у У21 репрезентацији): Зови га слободно, ја више нећу".



Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реално

19.10.2017 07:13

Чуј мајка Белгијанка, а мајка Марјана му из Трнова, рођена сестра Синише Ашкрабе, некадашњег фудбалера Жеље...

ОДГОВОРИТЕ