Košarkaš Makabija odlazi u penziju!

Dosadašnji košarkaš Makabija iz Tel Aviva Devin Smit saopštio je da napušta tim jer više ne može profesionalno da se bavi tim sportom.  Smit: Srce hoće, telo ne da! Sjajni krilni košarkaš u 35. godini definitivno odlučio da završi karijeru.

Košarka 29.09.2017 | 18:30
Košarkaš Makabija odlazi u penziju!
Devin Smit, Amerikanac koji je kompletnu profesionalnu karijeru proveo u Evropi (2005-2017), potvrdio je u sredu da više neće igrati košarku.

"Iako želim da nastavim da igram za Makabi i da nosim žuti dres, žao mi je što moram da saopštim da se moje telo više ne slaže sa tim. Srce bi htelo da još igram za sve vas, ali telo ne dozvoljava da ostanem profesionalni košarkaš", poručio je Smit.

On je nastupao za Makabi poslednjih šest sezona, a najsvetliji momenat u tom periodu bilo je osvajanje Evrolige, na Fajnal for turniru u Milanu 2014.

Sa najvećim klubom Izraela osvojio je dve nacionalne titule, šest kupova, ali i ABA ligu 2012. Na ukupno 150 mečeva Evrolige beležio je u proseku 10,6 poena i 5,1 skokova.

Pre Makabija igrao je za San Sebastijan, Avelino, Fenerbahče, Panelinios i Beneton.

"Ponos Izraela" je njegovim povlačenjem došao u veoma retku situaciju - da u novu sezonu uđe sa samo jednim igračem koji je proletos bio u prvom timu. To je malo korišćeni krilni centar Itaj Segev.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar