Кошаркаш Макабија одлази у пензију!

Досадашњи кошаркаш Макабија из Тел Авива Девин Смит саопштио је да напушта тим јер више не може професионално да се бави тим спортом.  Смит: Срце хоће, тело не да! Сјајни крилни кошаркаш у 35. години дефинитивно одлучио да заврши каријеру.

Кошарка 29.09.2017 | 18:30
Кошаркаш Макабија одлази у пензију!
Девин Смит, Американац који је комплетну професионалну каријеру провео у Европи (2005-2017), потврдио је у среду да више неће играти кошарку.

"Иако желим да наставим да играм за Макаби и да носим жути дрес, жао ми је што морам да саопштим да се моје тело више не слаже са тим. Срце би хтело да још играм за све вас, али тело не дозвољава да останем професионални кошаркаш", поручио је Смит.

Он је наступао за Макаби последњих шест сезона, а најсветлији моменат у том периоду било је освајање Евролиге, на Фајнал фор турниру у Милану 2014.

Са највећим клубом Израела освојио је две националне титуле, шест купова, али и АБА лигу 2012. На укупно 150 мечева Евролиге бележио је у просеку 10,6 поена и 5,1 скокова.

Пре Макабија играо је за Сан Себастијан, Авелино, Фенербахче, Панелиниос и Бенетон.

"Понос Израела" је његовим повлачењем дошао у веома ретку ситуацију - да у нову сезону уђе са само једним играчем који је пролетос био у првом тиму. То је мало коришћени крилни центар Итај Сегев.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар