Zvezdina odbrana za istoriju!

Crveno-beli u prvih devet prvenstvenih kola primili samo jedan gol, što nijednoj generaciji nije pošlo za rukom.

Fudbal 26.09.2017 | 15:00
Zvezdina odbrana za istoriju!
Aktuelna generacija Crvene zvezde, predvođena trenerom Vladanom Milojevićem, nastavlja da postavlja istorijske standarde. Ne samo što su se crveno-beli posle ravno deset godina plasirali u grupnu fazu Liga Evrope, nego su „premašili“ i defanzivni učinak mnogo slavnijih prethodnika, pokazalo je istraživanje Sportskog Žurnala.

Tim Vladana Milojevića je u dosadašnjih devet prvenstvenih kola primio samo jedan gol. Prvog čuvara mreže Milana Borjana samo je matirao Damir Čeković u 82.minutu duela protiv Bačke.  Nijednoj generaciji kluba sa Marakane nije uspelo da joj odbrana bude toliko čvrsta u uvodnom delu prvenstva.

Pre sadašnjeg dostignuća Milojevićevih pulena, na prvom mestu po najmanje primljenih golova posle devet utakmica u šampionatu bio je tim koji je trenirao Vladimir Petrović u sezoni 2009/2010. Sa gol razlikom 16:2 verovalo se da je šampionska titula jako blizu. Međutim, Zvezda nije nastavila u istom stilu.

Slično je bilo i pod komandom Aleksandra Kristića godinu dana kasnije. Tada su crveno-beli imali gol razliku 13:3. Posebnu pažnju u ovoj temi zaslužuju odbrane Crvene zvezde iz 1971 i 1972.godine. Tada se igrao ozbiljan fudbal, a tim sa Marakane je u prvih devet kola primio samo četiri gola.

Sjajanu statistiku Crvene zvezde pokušaće da pokvari Vojvodina u sutrašnjem derbiju 11.kola. Biće joj jako teško, pošto smo već pisali da je Zvezda kao domaćin bez šuta u okvir gola ostavila Spartu, Krasnodar, Partizan...

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar